Oranje springruiters naar FEI Nations Cup Dublin

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Ermelo (KNHS) – Bondscoach Rob Ehrens maakt zich op voor de laatste kwalificatiewedstrijden van de FEI Nations Cup springen van dit seizoen. Morgen komen de ruiters aan de start in het Engelse Hickstead, over twee weken staat Dublin op het programma. De highlights van deze wedstrijden zullen uiteraard te zien zijn op Horse & Country TV!

Na de wedstrijden in Hickstead en Dublin wacht voor de springruiters de finale in Barcelona die van 28 september tot en met 1 oktober verreden wordt. Om daar aan de start te mogen komen moet Nederland bij de eerste zeven landen van de Europese Divisie 1 eindigen. Na de winst in de wedstrijd van Falsterbo staat oranje nu op een zesde plaats. Gezien het klassement en het feit dat de beste vier resultaten van de zes meetellen, kan er zeker nog het nodige verschuiven in de stand, maar lijkt Nederland goed op weg naar een finale plaats.

Naar de FEI Nations Cup springen in Dublin op 11 augustus worden afgevaardigd:
* Michel Hendrix (Kessel) – Baileys
* Doron Kuipers (Mijnsheerenland) – Charley
* Ruben Romp (Goirle) – Audi´s Teavanta II C Z
* Frank Schuttert (Ommen) – Chiant´s Champion
* Joy Lammers (Hamont, Bel.) – Taura van de Broekkant

Kijk hier voor de website van het CHIO Dublin

Voor Nederland zijn in Hickstead aanwezig:
* Ruben Romp (Goirle) – Audi´s Taveanta II C Z
* Gerco Schröder (Tubbergen) – Glock´s Cognac Champlanc N.O.P.
* Harrie Smolders (Lage Mierde) – Don VHP Z
* Jur Vrieling (Holwierde) – Glasgow van het Merelsnest
* Doron Kuipers (Mijnsheerenland)- Charley (vijfde man/reserve)

Kijk hier voor de wedstrijd van het CHIO in Hickstead.
Kijk hier voor meer informatie op de FEI website over de FEI Nations Cup springen.

Bron: KNHS

Verwante Verhalen

Nederland wint finale FEI Nations Cup Het Nederlandse team onder begeleiding van Rob Ehrens heeft op 30 september de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona gewonnen.
Harrie Smolders tweede in GCT Rome Harrie Smolders wist tijdens de Global Champions Tour in Rome de tweede plaats te bemachtigen met zijn Don VHP Z. De Zweedse amazone Evelina Tovek ging ervandoor met goud. De 1-uur durende highlights show is op zaterdagavond 30 september om 21.00 uur...
Townend wint FEI Classics Burghley De startlijst van de 2017 Land Rover Burghley Horse Trials bestond uit 61 combinaties uit acht landen. Uiteindelijk waren de Britten onoverwinnelijk, want het ereschavot was enkel gevuld met ruiters afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, met Oliver T...