Inside the Spanish Riding School

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Inside the Spanish Riding School neemt kijkers mee achter de schermen in de wereld van de wereldbekende Spaanse Rijschool

Deze weergaloze televisiedocumentaire demonstreert ‘s werelds oudste rijschool, de bekende Spaanse Rijschool uit Wenen. De documentaire wordt uitgezonden op Horse & Country TV.

We gaan mee achter de schermen van het 440 jaar oude hippische instituut en volgen hen op tournee in Malmö, Zweden. Een unieke kijk in de historie en tradities van de klassieke dressuur waar de school bekend om staat.

De Spaanse Rijschool uit Wenen, ontstaan in 1565, ontleent zijn naam aan de Spaanse paarden uit de 16de eeuw die afkomstig zijn van het Iberische schiereiland. De paarden waren met hun nobele en eigenwijze karakter goed geschikt voor deze klassieke rijkunst. Vandaag de dag staan er 72 van deze nobele Lipizzaner hengsten in de Weense stallen die jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers verblijden met hun spetterende optredens.

In de documentaire van een uur neemt H&C’s Zweedse presentatrice Sara Silfverberg de kijker mee op reis om de traditionele methoden te ontdekken die worden gebruikt door de Spaanse Rijschool. Deze werden aanvankelijk ontwikkeld om de paarden in te zetten ten tijde van oorlog. Nu zorgen deze traditionele methoden voor spetterende shows voor duizenden toeristen over de hele wereld. Voorafgaand aan de aankomende tour in Nederland van de Spaanse Rijschool, volgt Silfverberg de school tijdens hun tour in Malmö, Zweden en laat boeiende beelden zien over de ruiters, paarden en het tourmanagement.

Sneak peak

Bekijk hier Sara Silfverberg’s blik achter de schermen!

Bekijk hier de promo van de Spaanse Rijschool.

 

IMG_7893 IMG_8177 IMG_8984 IMG_8256

Photo’s: Sara Silfverberg/Horse & Country TV

Verwante Verhalen