Springruiters tweede in landenwedstrijd Sopot

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

SOPOT (KNHS) – Afgelopen weekend werden de Nederlandse springruiters tweede op het vijfsterren concours in Sopot (Polen) in de FEI Nations Cup. De highlightsshow van deze zinderende wedstrijd zal op 14 juni om 21.00 uur te zien zijn op H&C TV!

Er moest een barrage met de Verenigde Staten aan te pas komen. Hierin werd Sanne Thijssen op tijd geklopt door Laura Kraut. Het Oranje-team stond onder leiding van Marc Houtzager en bestond uit Vincent Voorn, Aniek Poels, Doron Kuipers en Sanne Thijssen. Door een geweldige tweede manche – slechts 1 strafpunt – klom team Oranje van de gedeelde zesde naar de gedeelde eerste plaats met het team van de Verenigde Staten. In de barrage kreeg Con Quidam RB een fout in de dubbel en eindigde in een tijd van 38.03 seconden. Laura Kraut kreeg eerder in het barrageparcours ook een springfout en reed sneller over de finish waardoor team USA won.

Aniek Poels reed een geweldige landenwedstrijd met haar fantastisch springende merrie Athene. Twee keer bleven ze zonder hindernisfouten, maar in beide manches werd de toegestane tijd een fractie overschreven. Doron Kuipers kwam uit de eerste manche met 6 strafpunten en reed een geweldige foutloze ronde met de huizenhoog springende schimmel Charley. Talent van het Jaar 2016 Sanne Thijssen en haar topper Conn Quidam RB hadden in de eerste omloop een voet in de sloot en reden verder superieur binnen de tijd, wat maar heel weinig combinaties lukte. In de tweede sloot Sanne het geweldig af met een superieure foutloze ronde. De 19-jarige amazone had geen last van de druk als laatste starter voor Oranje, dat in Sopot onder leiding stond van Marc Houtzager.

Uitslag FEI Nations Cup CSIO5* Sopot (Polen), 1.60m (2e Europese Divisie)
1. USA, 13 str pnt – 4, 36.26 sec Laura Kraut
2. Nederland, 13 str pnt – 4, 38.03 sec barrage Sanne Thijssen
Vincent Voorn (Weert), Dante (v.Padinus), 23 – 12
Aniek Poels (Swolgen), Athene (v.Berlin), 1 – 1
Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Charley (v.Calido I), 6 – 1
Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), 4 –
3. Portugal, 18 str pnt
4. Tjechië, 19 str pnt
5. Hongarije, 21 str pnt
6. België, 24 str pnt
7. Oostenrijk, 27 str pnt
8. Zweden, 31 str pnt

Bron: KNHS


Aniek Poels

Verwante Verhalen

Nederland wint finale FEI Nations Cup Het Nederlandse team onder begeleiding van Rob Ehrens heeft op 30 september de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona gewonnen.
Harrie Smolders tweede in GCT Rome Harrie Smolders wist tijdens de Global Champions Tour in Rome de tweede plaats te bemachtigen met zijn Don VHP Z. De Zweedse amazone Evelina Tovek ging ervandoor met goud. De 1-uur durende highlights show is op zaterdagavond 30 september om 21.00 uur...
Townend wint FEI Classics Burghley De startlijst van de 2017 Land Rover Burghley Horse Trials bestond uit 61 combinaties uit acht landen. Uiteindelijk waren de Britten onoverwinnelijk, want het ereschavot was enkel gevuld met ruiters afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, met Oliver T...