Van der Vleuten 6e in GP Spruce Meadows

Van der Vleuten 6e in GP Spruce Meadows
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Op zondag 10 september vond de Rolex Grand Slam plaats in Spruce Meadows. De Nederlandse springruiter Maikel van der Vleuten nam deel aan deze prestigieuze wedstrijd, en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk! Hij stuurde zijn VDL Groep Verdi TN knap door het fysiek zwaarste Grand Prix-parcours ter wereld en veroverde een zesde plaats. De overwinning ging naar Philipp Weishaupt met LB Conwall. De uitzending van de GP Spruce Meadows is terug te zien op televisie en op internet via H&C Play.

In de eerste manche van de Grand Prix wisten slechts zeven combinaties zich foutloos door het parcours te manoeuvreren. Maikel van der Vleuten was een van de gelukkigen. In de tweede manche had de Nederlander helaas een balk en finishte hij net één honderdste van een seconde buiten de toegestane tijd. Met vijf strafpunten eindigde hij op een nette zesde plaats.

1 miljoen Canadese dollars

Uiteindelijk wist enkel de Duitse ruiter Philipp Weishaupt een foutloze rit neer te zetten met zijn LB Convall, waarmee hij in 2016 al de Grand Prix in Aken wist te winnen. Hij won met zijn overwinning maar liefst 1 miljoen Canadese dollars. Als tweede eindigde Luciana Diniz met Fit For Fun. McIain Ward en HH Azur werden derde.

Uitzending Grand Prix Spruce Meadows: 13 september om 21.00 uur

Meld je aan voor H&C Play en kijk de GP op internet!

Verwante Verhalen

Townend wint FEI Classics Burghley De startlijst van de 2017 Land Rover Burghley Horse Trials bestond uit 61 combinaties uit acht landen. Uiteindelijk waren de Britten onoverwinnelijk, want het ereschavot was enkel gevuld met ruiters afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, met Oliver T...
Ondanks blubber toch succesvol Horse Event! Afgelopen weekend vond op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo Horse Event plaats. Wij van Horse & Country TV waren uiteraard aanwezig op de vrijdag en op de zondag!
Horse Event gaat zondag wel door Vannacht werd er besloten wegens de hevige regenval het programma van vandaag op het Horse Event niet door te laten gaan. Zojuist heeft de organisatie bekend gemaakt dat morgen het programma wel wordt doorgezet. Klik hier voor het aangepaste programm...