Annemarie is een van de bekendste paardentrainers van Nederland. Maar bij de grens van ons kikkerlandje houdt haar roem zeker niet op. In het nieuwe H&C TV-programma Annemarie: Listening to Horses helpt zij Britse paardeneigenaren beter te communiceren met hun paarden.

Er worden in de serie in totaal vier paarden en eigenaren gevolgd. De problemen die de eigenaren hebben met hun paarden zijn onder andere trailerlaadproblemen, schrikachtigheid, overgevoeligheid, longeren en lastig gedrag. Annemarie haar doel is om mensen hun paarden beter te laten begrijpen. Hierdoor kunnen zij beter op hun gedrag inspelen en ook het non verbale gedrag op een juiste manier oppikken.

Alles wordt op een paardvriendelijke manier opgelost en Annemarie is sinds 2006 gecertificeerd instructrice. Ze heeft al vele shows en trainingen mogen geven. Haar slogan ‘Kijken door de ogen van het paard’ past ze overal toe. Met deze slogan hoopt zij meer bewustwording te creëren voor hoe paarden denken en voelen, zodat mensen een betere band met het paard kunnen krijgen.

Mis Annemarie: Listening to horses niet! De uitzendingen worden uitgezonden op Horse & Country TV en je kunt je online terugkijken via onderstaande knop.