We zijn verheugd om aan te kondigen dat je de Rolex Grand Prix op Spruce Meadows LIVE op Horse & Country kunt kijken.

Wereldtoppers

De CSIO5* van de Spruce Meadows ‘Masters’ in Calgary, Canada, is een van de meest prestigieuze springwedstrijden ter wereld.

Het vijfdaagse concours trekt de grootste namen in de sport aan, die hopen op een deel van het prijzengeld van 4,1 miljoen Canadese dollar. Het belangrijkste evenement is de Rolex Grand Prix op zondag 9 september, die we live uitzenden op Horse & Country.

Rolex Grand Slam

De competitie heeft een ongelooflijke prijzenpot van $ 3 miljoen, plus de kans om te strijden voor de Rolex Grand Slam. De ruiter die achtereenvolgens drie Grand Prix’s kan winnen in CHIO Aken, Spruce Meadows Masters, CHI Genève en de Dutch Masters, krijgt nog eens € 1 miljoen bonus.

Marcus Ehning is na zijn overwinning in Aken de huidige titelkandidaat. De Duitse Philipp Weishaupt, die vorig jaar de Grand Prix won, is ook een van de kanshebbers.

Brash is in vorm

Deze ruiters komen tegenover de besten ter wereld te staan. Scott Brash heeft een indrukwekkend record bij de Spruce Meadows Masters. Hij won daar eerder al de Grand Prix in 2015 en 2016. Hij heeft dit jaar bewezen in vorm te zijn, en won recent al de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Londen. Andere gegadigden zijn Maikel van der Vleuten, Abdel Said, Luciana Diniz, Lorenzo de Luca en Eric Lamaze.

De Rolex Grand Prix op Spruce Meadows wordt LIVE op zondag 9 september om 20.00 uur uitgezonden. Je kunt de hele Grand Prix terugkijken op woensdag 12 september om 21.00 uur.

Er zijn een aantal manieren waarop je Horse & Country kunt bekijken. Zo kun je de zender bekijken via de televisie en via de app op computer, mobiel, laptop en televisie.