Wat staat je te wachten als je als paardentrainer op een onbewoond eiland van 70 acres wordt neergezet met zes Connemara’s? The Island Project is een bekroonde documentaire met Emma Massingale.

Wilde pony’s

In de documentaire The Island Project zie je trainer en filmmaker Emma Massingale vier weken lang kamperen op een Iers eiland voor de kust van het Connemara National Park. Zij wordt vergezeld door vier Connemara’s van haar Liberty-team en twee wilde pony’s. Haar doel is om met de wilde pony’s een team te vormen, zonder de hulp van tuig of andere hulpmiddelen.

Alleen het essentiële

“Normaal gesproken laten we paarden in onze wereld overleven, nu is het mijn beurt om te overleven in die van hen,” zei Emma. “Ik ga in een tent wonen en ga mijn maaltijden bereiden op een campingfornuis. Geen luxe, alleen de essentiële dingen, de pony’s en ik!”

The Island Project is een prachtig gefilmde en fascinerende kijk op de unieke manier waarop Emma haar paarden traint – en hoe ze een ongelooflijke band met hen creëert.

EQUUS Film Festival

De documentaire, die werd gemaakt in samenwerking met Equine Productions, won een prijs in de internationale documentaire categorie op EQUUS Film Festival in New York.

Datzelfde jaar wonnen Emma en Equine Productions ook ‘Best Equestrian Commercial – Mini’ voor The Midnight Race. Vorig jaar wonnen ze nog een andere prijs voor de winkel-commercial van Mole Valley, die op H&C te zien was.

The Island Project gaat zaterdag 5 mei om 20.00 uur in première op H&C!