Ben Maher heeft de Longines Global Champions Tour-serie van 2018 gewonnen, een sprookjeseinde van een fantastisch seizoen.

Terug aan de top

Ben heeft dit jaar de LGCT gedomineerd en hij behaalde de kampioenstitel in Rome. Hij won zijn derde Grand Prix met de buitengewone Explosion W.

“Het was een ongelooflijk seizoen, ik kan het niet helemaal geloven”, zei Ben. “Het is geweldig om terug te zijn in de top. Explosie W is ongelooflijk snel. Ik heb nog nooit zo snel een paard bereden zonder hem te moeten duwen. Wat een paard – hij is fenomenaal voor zijn leeftijd.

‘Droom die uitkomt’

Ben en Explosion wonnen ook de LGCT Grand Prix in Madrid, terwijl Winning Good Ben naar de overwinning bracht in St Tropez. Beide paarden, die eigendom zijn van Poden’s Farm, zijn slechts negen jaar oud. Ben: “Ik heb veel te danken aan Poden Farms en de familie Moffitt. Het is een teamprestatie. Winnen is een droom die uitkomt. ”

Ben staat ook aan de top van de Global Champions League-teamranglijst met London Knights en zou de titel kunnen behalen tijdens de finale in november in Doha, Qatar.

De 35-jarige ruiter zal dan in december deelnemen aan de Longines Super Grand Prix in de GC Praag Play Offs. Met dit nieuwe evenement strijden de winnaars van alle LGCT Grand Prix om meer prijzengeld.

‘Welverdiende kampioen’

Jan Tops oprichter en president van LGCT prees Ben voor zijn consistente prestaties dit jaar. “Niemand verdiende het dit seizoen meer dan Ben,” zei hij. “Hij heeft drie overwinningen behaald. Hij heeft twee geweldige paarden in topvorm en hij is de welverdiende kampioen van het jaar.”

Mis de GCT 2018: Rome niet wanneer het in première gaat op zaterdag 15 september om 21.00 uur.