Ben Maher heeft na een spannende barrage in de Grand Prix van Ramatuelle, Saint Tropez, zijn tweede sensationele overwinning behaald in de Longines Global Champions Tour!

Winning Good

Ben heeft een aantal nieuwe jonge toppaarden en zijn overwinning in Frankrijk volgde zijn winst in Madrid op met Explosion W. Deze keer reed hij met Winning Good, wiens ongelooflijke prestaties zijn gebrek aan ervaring ruimschoots goedmaken.

“Winning Good is pas negen jaar oud en ik heb echt geluk met de paarden die ik nu tot mijn beschikking heb,” zei Ben. “Het was tot nu toe een geweldig seizoen. We zitten al in de GC Play Offs, maar hopelijk heeft dit me een boost gegeven in de ranglijst. ”

Test parcours

De paarden en ruiters van wereldniveau gingen de strijd aan nabij het beroemde strand van Pampelonne in de buurt van Saint-Tropez. Aan glamour geen gebrek!

In het parcours van Uliano Vezzani vielen veel combinaties al uit in de eerste ronde, waaronder John Whitaker, Christian Ahlmann, Daniel Deusser en Kevin Staut. Slechts zeven combinaties kwamen tot de barrage, waaronder Peder Fredricson en Hansson WL. Ze reden een snelle foutloze ronde en zetten de standaard van 39.77sec.

Bereik en talent

Edwina Tops-Alexander en California namen de leiding over met een tijd van 38.78sec, maar ze wisten deze toppositie niet lang te behouden.

Ben Maher ging voor de winst met een paard met de toepasselijke naam Winning Good.

Het jonge paard liet al zijn vermogen en talent zien en ging plat door het parcours, eindigend in een supersnelle tijd van 37,44 seconden.

De LGCT Grand Prix was echter nog niet afgelopen. De laatste combinatie die de ring in ging was de Colombiaanse Carlos Lopez en Admara 2. Terwijl ze de laatste hindernis naderden, leek het alsof ze misschien wel de leiding gingen nemen, maar ze waren niet snel genoeg. Hun tijd van 38.41sec bracht hen op de tweede plaats..

‘Geweldig seizoen’

Ben staat nu op de tweede plaats in de algemene LGCT-ranglijst met 143 punten, Edwina ​​staat op de eerste plaats met 154 punten. Scott Brash is met 131 punten gedaald naar de derde plaats.

Je kunt de GCT 2018: St Tropez op Horse & Country TV zien op zaterdag 9 juni om 20.00 uur.