Bertram Allen en Edwina Tops-Alexander hebben de parenwedstrijd gewonnen in het Grand Palais in Parijs.

Twee maal foutloos
De Saut Hermès CSI5 * wordt betwist door de 10 beste amazones en 10 beste mannelijke ruiters. De ruiters springen na de eerste kwalificatieronde in gemengde paren, die worden beslist door loting.

Bertram en Edwina stonden vanaf het begin op de eerste plaats, nadat ze allebei in de eerste ronde foutloos hadden gesprongen. Edwina was opnieuw foutloos in de tweede ronde met Lintea Tequila, waardoor Bertram enigszins onder druk kwam te staan. De 23-jarige Ierse rijder had een balk met Christy Jnr, wat genoeg was om ze op de eerste plaats te houden.

Bertram: “Edwina maakte mijn werk gemakkelijker door twee foutloze rondes te doen. Ik wist dat ik me maar één fout kon veroorloven als we wilden winnen, dus ik ben heel blij. Bovendien is mijn negen jaar oude paard nog steeds een beginneling op dit niveau. Hij is nog aan het leren, dus ik ben erg blij met hem. ”

Saut Hermès is voor Edwina een zeer succesvol evement, want vorig jaar won ze al de Grand Prix. Enige tijd later beviel zijn van haar dochter Chloe. De baby is nu vijf maanden oud en Edwina is in een betere vorm dan ooit tevoren. “Ik ben dolgelukkig met onze overwinning”, zei Edwina. “Om de Saut Hermès te winnen, slechts één jaar nadat ik de Grand Prix Hermès won, en vooral na mijn lange pauze na de geboorte van mijn dochter, ben ik echt heel blij.”

Goed weekend
De Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson en de Franse ruiter Kevin Staut werden tweede. Het Franse duo Margaux Bost en Cedric Angot eindigde op de derde plaats.