Het was een geweldig seizoen voor de Longines Global Champions Tour 2018 – en het is nog niet voorbij, want de inaugurele GCT Super Grand Prix vindt deze maand plaats tijdens de GC Playoffs.

Het hoogste niveau

De GC Playoffs is een opwindend nieuw evenement dat plaats zal vinden op 13 en 16 december in de O2-arena in Praag. Het is het eerste indoorevenement van de Global Champions Tour en de Global Champions League-kalender.

Aan de Super Grand Prix zullen 16 combinaties van wereldniveau deelnemen. Er ligt in totaal € 1,25 miljoen voor het grijpen. De ruiters die in de ring verschijnen zijn winnaars van elke Grand Prix van LGCT tijdens het seizoen 2018 en runners-up als de winnaar zich al had gekwalificeerd.

De gekwalificeerde ruiters zijn Scott Brash, Ben Maher, Shane Breen, Edwina Tops-Alexander en Harrie Smolders.

Teams

Naast de Super Grand Prix is ​​er ook het teamevenement, waarbij de 16 beste teams uit het GCL 2018-seizoen het tegen elkaar opnemen in een poging om een ​​ongelooflijke € 3 miljoen te winnen.

De Tsjechische hoofdstad is een van ’s werelds mooiste steden en biedt de perfecte achtergrond voor dit glamoureuze evenement.

Mis de GCT 2018: Praag niet wanneer het op 22 december om 20.00 uur wordt uitgezonden op Horse & Country.