Jonelle Price is de uiteindelijke winnares van de 4* Luhmühlen Horse Trials. Laura Collett eindigde als tweede met Mr Bass, die deelnam aan zijn eerste viersterrenevenement.

Op het nippertje

Team GB domineerde het klassement in Luhmühlen, met vier ruiters in de top vijf. Laura stond tweede na de cross-country, achter Jonelle Price, en hield haar positie op het podium vast na een perfecte foutloze ronde van Mr Bass in het springparcours.

‘Ongelofelijk blij’

“Ik ben zo ongelofelijk blij met mijn paard,” zei Laura. “We werken zo hard met onze paarden en er zijn absoluut meer dieptepunten dan hoogtepunten in onze sport, dus we genieten echt van dit soort momenten.”

Kitty King en Ceylor LAN schoven op van de zesde naar de vierde plaats nadat ze foutloos waren in het parcours, terwijl Willa Newton en Chance Remark naar de vijfde plaats zakten door een balk.

‘Een beetje gek’

Boyd Martin uit de VS stond aan de leiding na de crosscountry, maar moest Shamwari terugtrekken voor de laatste keuring. Hierdoor kwam Jonelle op de eerste plaats te staan – wat ze in stand hield door haar foutloze springparcours op Faerie Dianimo.

“Deze merrie kan soms een beetje gek zijn – ze kan moeilijk zijn in de dressuur, heel sterk in het veld en springen alsof ze enorm is – maar dit is wat haar juist zo goed maakt.” zei Jonelle. Jonelle is in een ongelooflijk goede vorm, slechts twee weken na haar winst in de Mitsubishi Badminton Horse Trials heeft ze nu ook de Luhmühlen Horse Trials gewonnen.

Je kunt beide viersterrenevenementen bekijken op Horse & Country TV. De Badminton 2018 is nu online beschikbaar en we zenden de hoogtepunten van de Luhmühlen Horse Trials uit op 24 juni om 21.30 uur.