Het publiek werd getrakteerd op een uitstekend dressuurprogramma op de Equerry Bolesworth International Horse Show, waar Carl Hester de titel pakte in de Grand Prix.

 Veel potentie

De eerste twee dagen in Bolesworth werden gedomineerd door Charlotte Dujardin, die zes jonge paarden-categorieën won. Carl ging er echter vandoor met de winst in de Grand Prix.

Carl was verrukt over de prestaties van Hawtins Delicato in de Equitop Myoplast Grand Prix Freestyle. Hun score van 76.225 was genoeg om Richard Davison en Bubblingh te verslaan naar de tweede plaats (75.875). Charlotte Fry en Dark Legend werden derde (72.500).

‘Fantastisch’

Carl presenteerde perfect het potentieel van de 10-jarige Brits-gefokte Hannoveraan, die later dit jaar zijn plaats zou moeten veroveren in de Wereldruiterspelen.

“Ik begin hem te begrijpen,” zei Carl. “Het gevoel op hem is fantastisch. Hij is hierheen gekomen en is weer een niveau omhoog gegaan. Het is zo’n luxe om een ​​zo’n paard te hebben en hij is zo fijn in de hand. Ik ben erg blij met hoe het allemaal gaat. ‘

‘Weggeblazen’

Eerder op de dag bereikte het spectaculaire succes van Charlotte een climax in de F&Co Equine/Theraplate Grand Prix Special, toen Mount St John Freestyle 80.362 won.

“Ik ben echt heel blij,” zei Charlotte. “Dat was haar allereerste Grand Prix-special en voor een negenjarige ben ik gewoon door haar weggeblazen. Ze geeft zoveel, en niets stoort haar. ‘

Mis de Bolesworth 2018: Grand Prix Freestyle wanneer het in première gaat op Horse & Country TV op zaterdag 23 juni om 19.00 uur.