Het was een spannende avond tijdens de Wereldbeker dressuur in Olympia, met een pittige strijd tussen Charlotte Dujardin en de Duitse Frederic Wandres.

‘Magisch’

Beide ruiters ontvingen een score van 80.03% in de zesde etappe van de FEI Dressuur Wereldbeker West-Europese Liga. Echter, Frederic en Duke of Britain behaalden hogere artistieke cijfers en werden verkozen tot de winnaars.

“Het bereiken van de magische 80% is een echte wow voor mij,” zei Frederic, die zijn Olympia-debuut maakte.

De 31-jarige plaatste zijn eerste grote internationale overwinning pas twee maanden geleden op de FEI Dressage World Cup-kwalificatiewedstrijd in Polen, maar razendsnel stijgt hij naar de top van de sport.

‘Hij kan nog zoveel meer!’

Charlotte reed met Carl Hesters paard Hawtins Delicato terwijl haar toppaard Mount St John Freestyle herstellende is van een verkoudheid.

“Ik ben heel blij met Delicato, hij is een jong, onervaren paard”, zei Charlotte, die de vorige avond ook tweede werd in de Grand Prix. “Ik reed hem als youngster in de kleine tour, en hij maakte zijn Grand Prix-debuut in januari. Hierna nam Carl hem over.

“Ik kwam hem drie weken geleden tegen. Ik wist niet wat ik van hem kon verwachten in deze omgeving en ik ben blij met onze foutloze ronde, maar hij kan nog zoveel meer! ”

Kijk de FEI Dressage World Cup 18/19: Olympia op 22 december om 19.00 uur.