Met zijn overwinning met Graf Liberty (v. Limmerick) in de laatste etappe van de Event Riders Masters in Blair Castle afgelopen weekend, pakte Christopher Burton ook goud in het overall klassement van de 2018-editie. Hij won hiermee 16.000 pond voor de overwinning in de korte 3* én nog eens 30.000 pond voor de eindoverwinning. Hij was de enige die in de stromende regen het parcours foutloos wist af te leggen. De hoogtepunten van deze spannende etappe zijn op maandag 3 september om 20.30 uur op H&C TV te zien.

Chrisopher Burton stond na de dressuur en het springen nog vierde, maar door zijn goede prestatie in de cross eindigde hij toch bovenaan. Burton gaf na de cross toe dat hij erg nerveus was voor de start van de cross: “Ik was bang dat ik iets heel stoms zou doen, zoals een verkeerde hindernis springen. Ik ben blij dat mijn paard zo goed liep en dat ik niet alleen de wedstrijd gewonnen heb, maar ook de serie!”

Burton eindigde de wedstrijd met 30.90 strafpunten, met enkel een balk in het springparcours. Oliver Townend en Cillnabradden Evo (v. S. Creevagh Ferro), werd tweede met 33.20 strafpunten. Rose met CP Qualified (v. Quite Capitol) kwamen met 38.50 uit op de vijfde plaats.

Emily King trekt paard terug

Emily King ging aan kop in het klassement na de dressuur en het springen met Dargun (v. Vaillant). Maar in de cross trok ze al snel haar paard terug, waardoor Chris zeker kon zijn van zijn overwinning. De Britse amazones Emily Philip op Camembert en Izzy Taylor met Direct Cassino eindigden als derde en vierde.

Oliver Townend & Tim Price

In de lange 3* van Blair Castle pakte Tim Price de winst met Pats Jester (v. Quintender). Oliver Townend won op Tregilder (v. Royal Concorde) de tweede korte 3*.