Daniel Deusser heeft zijn plek in de Longines FEI Jumping World Cup-finale veiliggesteld en boekte zijn tweede overwinning in het seizoen 2018/2019.

Zorgvuldig en veel vermogen

Daniel’s overwinning in de kwalificatiewedstrijd in Madrid met Tobago Z volgt zijn overwinning in Verona van vorige maand met Calisto Blue.

“Tobago is heel voorzichtig en heeft veel vermogen, en hij is geen heet paard, dus dat helpt echt in de barrage,” zei Daniel. “Hij rent nooit, zelfs niet als hij onder druk staat – je krijgt dezelfde sprong of je nu snel of langzaam gaat,” zei Daniel.

Runner-up was wereldkampioen Steve Guerdat, die nu een belangrijke voorsprong heeft op de ranglijst. Irma Karlsson eindigde als derde.

Waardevolle seconden

De wereldkampioen van 2014 zette de klok stil op 46,74 seconden en moest wachten op de resterende vijf combinaties om erachter te komen of zijn tijd sterk genoeg was.

Het leek erop dat Steve de leiding van Daniel over zou nemen met Ulysse des Forets. Echter, een te ruime bocht naar de dubbelsprong kostte kostbare fracties van seconden, en de combinatie kwam dan ook in een langzamere tijd van 47.12 seconden over de finish.

Het WK blijft in Spanje voor de volgende kwalificatie, met La Coruña in Galicia als gastheer voor de zevende etappe.

Je kunt FEI World Cup Jumping: Madrid zien wanneer het in première gaat op Horse & Country op 28 november om 20.00 uur.