De Longines Global Champions Tour Grand Prix in Berlijn was echt een drama. Ben Maher mistte zijn vlucht en Christian Ahlmann verloor zijn stijgbeugel, waardoor hij misgreep naar de titel.

Uiteindelijk was het Alberto Zorzi die er vandoor ging met de overwinning, na een prachtige ronde op Fair Light van T Heike. Christian won vorig jaar de Grand Prix, maar deze keer kon hij de snelle tijd van Alberto niet verslaan.

De Italiaanse ruiter had duidelijk grootse plannen en hij kwam met Fairlight de arena in. Ze wisten het parcours te voltooien in een indrukwekkende tijd van 35.53 sec. Christian Ahlmann reed een briljante ronde op Clintrexo Z, en lag voor op Alberto. Echter, de Duitse kampioen verloor zijn stijgbeugel in de run naar de laatste hindernis en moest een brede bocht nemen, waardoor hij op 36,65 seconden de tweede plaats innam. Alberto is de 12edeelnemer aan allereerste GC Play-offs in Praag in december.

Ben Maher mist vlucht

De leider van de ranglijst van de LGCT, Ben Maher, zou meedoen in Berlijn, maar hij miste helaas de Grand Prix door vertraagde en geannuleerde vluchten vanwege stormen in Engeland. Ben staat nog steeds aan de leiding met 237 punten, maar Harrie Smolders (215 punten) en Edwina Tops-Alexander (212 punten) hijgen in zijn nek.

“Ik heb mijn best gedaan om hier te komen,” zei Ben. “Volgende week hebben we Londen, dat is onze home show en mijn paard heeft een leuke vakantie gehad in Berlijn. Ik heb het geluk dat ik in een goede positie verkeer, maar anderen zijn nu heel dichtbij. ”

De Tour gaat nu naar het Royal Hospital Chelsea in Londen, dat eveneens te zien is op Horse & Country. We gaan achter de schermen in Rudall’s Round-Up en tonen ook hoogtepunten van de Grand Prix uit Londen en Berlijn.

GCT 2018: Berlijn gaat in première op 4 augustus om 20.00 uur
GCT 2018: Londen gaat in première op 11 augustus om 20.00 uur
Rudall’s Round-Up 2018: GCT London gaat in première op 20 augustus om 20.30 uur