Edwina Tops-Alexander heeft de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix van € 1,25 miljoen gewonnen met de “ongelooflijke” Californië.

‘Ga ervoor’

De inaugurele LGCT Super Grand Prix vond plaats in de O2 Arena in Praag. Er deden 16 elite-ruiters mee die tijdens de LGCT 2018-reeks een Grand Prix hadden gewonnen, maar het was Edwina uit Australië die de beste van het beste bleek te zijn.

“Ik dacht echt niet dat ik had gewonnen, ik kon het scorebord niet zien”, zei Edwina. “Nadat ik een balk had, ging ik er gewoon vol voor. “Ik kan het niet geloven, ik heb de meest verbazingwekkende drie weken van mijn leven gehad en om te eindigen met het winnen van de LGCT Super Grand Prix is ​​ongelooflijk.”

‘Geweldig jaar’

Er waren maar drie foutloos in de eerste ronde. Een van deze drie was Shane Breen, die een enkele tijdstraf opliep, en de anderen waren de nummer één van de wereld, Harrie Smoulders en Edwina.

Een van de resultaten die verbaasden was van 2018 LGCT-kampioen Ben Maher, die twee balken had met Explosion W. Ze maakten het goed door in de barrage foutloos te springen, wat genoeg was voor de vijfde plaats.

“Vandaag was niet onze dag,” zei Ben. “Het is gemakkelijk om te vergeten dat Explosie W slechts negen is en weinig indoor ervaring, maar ik ben blij dat hij zo snel groeide in de tweede ronde. Ik kan niet teleurgesteld zijn als hij zo’n geweldig jaar achter de rug heeft. ‘

Mis de GCT 2018: Praag niet op Horse & Country op vrijdag 21 december om 21.00 uur.