Edwina Tops-Alexander heeft de zevende etappe gewonnen van de Longines FEI Jumping Wereldbeker West-Europese Liga in La Coruña, Spanje.

Behoorlijk goed

Edwina omschreef haar overwinning als “best knap”, want het was het grootste concours van de carrière van de negenjarige Vinchester.

“Ik had nooit kunnen geloven dat dit zou gebeuren – hij sprong pas deze week voor het eerst 1.50m en vandaag was het zijn eerste 1.60m!” Zei Edwina, die vorig jaar dezelfde klasse won met Californië. “Als je me had verteld dat hij een paar balken had, zou ik niet verrast zijn geweest, dus ik ben een beetje overrompeld!”

Runner-up werd, de ook negenjarige, Chalou, gereden door de Italiaan Emanuele Gaudiano. De Duitse legende Ludger Beerbaum werd derde met zijn nieuwe paard Cool Feeling.

‘Een grote mindset’

Edwina verkeert momenteel in een goede vorm, want deze overwinning volgt haar overwinning in de Longines Masters van Parijs. Ze staat nu op de gedeelde vijfde plaats op het leaderboard van de Wereldbeker West-Europese Liga. Met 35 punten is ze binnen handbereik van een kwalificatieplaats voor de Longines FEI Jumping Wereldbekerfinale in Göteborg, Zweden in april.

Edwina springt op 22 december in Olympia, waar fans de fantastische Vinchester zullen zien, die ze in augustus begon te rijden.

“Hij werd eerder uitgebracht door een jonge Franse ruiter, Arthur Le Vot,” legde ze uit. “Hij is een paard met veel bloed en een grote geest, hij wil alles voor me doen en hij is heel zeker van zichzelf – hij is geweldig!”

Mis CSI 5* La Coruña 2018: Grand Prix niet wanneer het wordt uitgezonden op Horse & Country op maandag 17 december om 21.00 uur.