Daniel Bachmann Andersen heeft de eerste manche van de FEI Dressuur Wereldbeker West-Europese Liga in Denemarken gewonnen – met een paard met één oog.

Briljant record

Alle vijf juryleden plaatsten Daniel en Blue Hors Zack in pole position, terwijl de Duitse Helen Langehanenberg tweede werd, voor de Zweed Tinne Vilhelmson Silfven.

“Ik had het gevoel dat ik kans had om te winnen, maar ik wist dat ik heel hard mijn best  moest doen”, zei Daniel, die een thuiswedstrijd reed. “Helen en Tinne zijn enorm goed, dus ik moest er alles uithalen!”

Het was zesvoudig Olympische deelnemer Tinne die de 80% grens brak met Don Auriello. Hun score van 80,90% werd echter onmiddellijk verbeterd door Helen, die een briljant record heeft op de FEI Dressage World Cup Finals.

‘Heel speciaal’

Haar score van 81,40% met de 16-jarige hengst Damsey FRH zette haar vooraan, maar haar voorsprong was van korte duur. Daniel en ‘Zack’ ontvingen enorm hoge scores, waaronder twee 9,9’s voor de moeilijkheidsgraad, wat hen een totaal winnend percentage opleverde van 83,37%. Wat hun overwinning nog indrukwekkender maakt is dat Zack blind is aan één oog.

“Hij is niet alleen mijn paard, hij is mijn vriend en mijn partner, hij is alles voor mij!” Zei Daniel. “Hij werd een beetje opgegeven door ruiters die hem voor mij hadden, hij is namelijk niet makkelijk omdat hij erg gevoelig is, dus ik moest in zijn hart kruipen en hem zover krijgen dat hij me vertrouwde. Wat we hebben is heel bijzonder! ”

Je kunt de World Cup-series op Horse & Country bekijken, want we hebben hoogtepunten van de FEI Wereldbeker dressuur, FEI Wereldbeker Springen WEL (Western European League), FEI Wereldbeker Springen NAL (Noord-Amerikaanse competitie) en FEI Wereldbeker mennen.

FEI Wereldbeker dressuur: Herning gaat in première op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur.