Ingrid Klimke heeft de tweede etappe van de Event Rider Masters 2018 in Wiesbaden gewonnen. Oliver Townend eindigde als tweede.

Ingrid werd van tevoren al als de favoriet aangewezen – en ze stelde niet teleur. Na een succesvolle dressuurproef (22,2 penalty) hield Ingrid haar koel in het springparcours, waarmee ze haar koppositie behield. De amazone kwam als laatste in actie in de crosscountry, maar ook daar stelde ze niet teleur. Ze reed razendsnel en pakte haar Wiesbaden ERM-titel met een indrukwekkende score van 23,8.

“Bobby heeft zo’n geweldige prestatie geleverd,” zei Ingrid. “Het was een super gevoel om door het crosscountry parcours te rijden met zoveel mensen die ons aanmoedigden.”

Oliver Townend eindigde net achter Ingrid. De recente Land Rover Kentucky CCI4 * -kampioen zette in alle onderdelen een knappe prestatie neer met Cillnabradden Evo, waarmee hij zijn persoonlijke record verbeterde. Op de derde plaats eindigde de Duitse olympische medaillewinnaar Julia Krajewski, die vanaf de vijfde plaats na de dressuur omhoog wist te klimmen met mooie scores in het spring en cross country parcours.

De derde etappe van de Event Rider Masters vindt plaats op 23 en 24 juni in Arville België. Hou je van eventing? Mis dan de hoogtepunten van de ERM 2018: Wiesbaden niet! Deze worden op maandag 28 mei om 20.00 uur op Horse & Country TV uitgezonden.