Gal en Witte-Vrees naar Wereldbekerfinale Dressuur

DEN BOSCH (KNHS) – In de wereldbekerkwalificatie voor de dressuurruiters die tijdens Indoor Brabant / The Dutch Masters is verreden, is Edward Gal met zijn Glock’s Zonik N.O.P. op een hele knappe tweede plaats geëindigd. Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin direct achter Gal op plaats drie. Duitse topfavoriet Isabell Werth won. Met deze resultaten hebben Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees een startbewijs bemachtigd voor de Wereldbekerfinale in Parijs op 13 en 14 april. De hoogtepunten van de Wereldbeker Dressuur in ‘s-Hertogenbosch zijn op donderdag 15 maart om 20.00u te zien op H&C TV en via de app H&C Play!

Edward Gal is blij met de progressie die zijn hengst iedere keer toont. “Ik heb Zonik niet in heel veel wedstrijden gestart. We zijn drie keer aan de start gekomen in een wereldbekerkwalificatie en iedere keer was Zonik weer beter. Ik ben echt heel blij met deze progressie. Er zijn best nog wat kleine dingen die beter kunnen, maar het is een jong paard en hij blijft me verbazen.”

Voor Madeleine Witte-Vrees is Indoor Brabant bijna een thuiswedstrijd en daarmee extra speciaal. “Ik heb in het losrijden wat kleine dingen veranderd, en nu wat korter gereden, dat heeft goed uitgepakt en ik ben heel blij met het resultaat. Nu gaan we op naar Parijs voor de finale.”

Emmelie Scholtens stuurde de bloedmooie Apache naar plaats vijf. In het kielzog van de gevestigde orde eindigde wereldbekerdebutante en KNHS Talententeamlid Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. op een hele knappe zesde plaats.

Veel potentie

Bondscoach Rien van der Schaft kan niet anders dan zeer tevreden aan de rand van de prachtige piste staan. “Vandaag is weer getoond wat ik al een tijd zeg: Het gaat goed met de Nederlandse dressuur, we hebben heel veel potentie in huis. En naast de toppers die hier in actie kwamen, hebben we nog een aantal combinaties met vergelijkbare kwaliteit die er aan komen. Voor Anne Meulendijks is het super om hier zo te kunnen debuteren in de wereldbeker, zij maakt waar wat we altijd al in haar zien. Het moet allemaal nog blijken, maar zij is zeker een van de combinaties in de race voor een teamplaats dit jaar.”

Uitslag Wereldbekerkwalificatie Dressuur Indoor Brabant

  1. Isabell Werth (Dui) – Emilio, 87.405%
  2. Edward Gal (Oosterbeek) – Glock’s Zonik, 83.900%
  3. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 82.555%
  4. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 80.315%
  5. Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti N.O.P., 78.235%
  6. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons, 76.015%
  7. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Zephyr, 74.920%

Kijk hier voor de volledige uitslag

Wereldbekerfinale

Zweed Patrik Kittel heeft de West-Europese league van de wereldbekerkwalificatie gewonnen. Madeleine Witte-Vrees is als vierde geëindigd, Edward Gal als vijfde. De Duitse Isabell Werth is als titelverdedigster automatisch geplaatst.

Bron: KNHS

Verwante Verhalen

Harrie Smolders derde in Rolex Grote Prijs The Dutch Masters – Indoor... ‘s Hertogenbosch (KNHS) – Harrie Smolders (Lage Mierde) is met zijn toppaard Emerald derde geworden in de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters – Indoor Brabant. “Veel sneller kon ik vandaag niet”, legt Smolders uit. Laatste starter Niels Bruynseels won de met 800.000 euro ...
Aflevering Passe Partout Indoor Brabant The Dutch Masters, voorheen bekend als Indoor Brabant, vindt komend weekend van 8 tot en met 11 maart plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch! De enige echte paardenzender van Nederland, Horse & Country TV is uiteraard aanwezig om exclusieve achter de schermen bee...
Michael Whitaker zeker van plaats in World Cup-finale Michael Whitaker werd derde in de afsluitende FEI Wereldbeker-kwalificatiewedstrijd in Göteborg en verzekerde hiermee zijn plaats in de finale. Op 3 maart om 20.00u zendt H&C TV hiervan de highlights uit! Deze zijn ook te zien via de app H&C Play. 'Groot hart' De c...
The Dutch Masters brengt ook in 2018 weer top paardensport ERMELO (KNHS) – Van 8 tot en met 11 maart wordt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het beroemde internationale paardensportevenement The Dutch Masters, voorheen bekend als Indoor Brabant, verreden. De mondiale top uit de spring- en dressuurtop is dan te bewonderen. De u...