Het eerste Britse toernooi van de Gay Polo League is een feit – en Horse & Country was er om alle geweldige actie te filmen.

Inspireer en versterk

De Gay Polo League (GPL) is gevestigd in Wellington, Florida, en werd in 2006 opgericht door Chip McKenny. De GPL heeft nu leden in 13 landen van over de hele wereld en groeit nog steeds.

GPL is bedoeld om mensen die zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transseksueel identificeren te inspireren en kracht te geven. Dit door de beoefening van polo en andere disciplines.

“We vertegenwoordigen een breed scala aan leeftijden, achtergronden en niveaus –  sommigen van ons hadden hiervoor zelfs nog nooit op een paard gezeten!”, legt Chip uit. “We trainen hard en gaan de strijd aan met andere teams in reguliere wedstrijden en evenementen om onze vaardigheden te testen, ons enthousiasme voor de sport te delen en percepties over onze gemeenschap te veranderen.”

Chukkas

GPL’s Britse toernooi verwelkomde vier teams uit acht verschillende landen op het prachtige terrein van Zacara Polo Grounds in Berkshire. De teams vochten het uit gedurende twee dagen. Phelps Media ging ervandoor met de titel na vier slopende chukkas in de finale. Ze versloegen RSM met 5-3.

Horse & Country was er om alle actie op beeld te vangen en de ongelooflijke mensen achter de polo te ontmoeten.

Polo Proud: de Gay Polo League gaat in première op woensdag 26 september om 20.00 uur. Mis het niet! Horse & Country is beschikbaar in iOS- en Android-apps.