We zijn verheugd om een ​​nieuwe serie aan te kondigen op Horse & Country, nét op tijd voor de World Equestrian Games (WEG).

Road to WEG

De nieuwe show Road to WEG blikt vooruit op de WEG 2018 in North Carolina, VS en licht uit wat deze wedstrijd zo bijzonder maakt. De serie bevat interviews met de grootste namen in de paardensport, plus beelden van eerdere WEG’s en het testevenement op Tryon International Equestrian Center.

Aflevering één richt zich op de springsport en bevat interviews van individuele en team gouden medaillewinnaar Jeroen Dubbeldam uit 2014; Rodrigo Pessoa, die in 1998 goud won in Rome; plus de doorgewinterde WEG-ruiters Beezie Madden en McLain Ward.

Legende

De show bezoekt ook het huis van WEG-menlegende Ijsbrand Chardon, die maar liefst 12 WEG-medailles heeft gewonnen, en we ontmoeten zijn zoon Bram, die een serieuze kandidaat is voor teamselectie. De Australiër Boyd Exell won de titels van Kentucky 2010 en Normandië 2014. Hij is de favoriet bij het evenement van dit jaar, maar Boyd legt uit waarom hij hard zal moeten werken om zijn derde titel op rij te behalen.

De show geeft ook een Amerikaans perspectief door de ogen van menner Chester Weber, die het gaat hebben over het voordeel van een thuiswedstrijd en zijn eerdere WEG-medailles.

Exclusieve beelden

In de tweede aflevering wordt de sport van eventing, reining en endurance nader bekeken. De show begint met een bezoek aan Sandra Auffarth – de Duitse individuele en team gouden medaillewinnaar van WEG 2014 – en multi WEG-medaillewinnaar William Fox-Pitt.

Er is daarnaast exclusief beeldmateriaal van het Italiaanse reining team in Toscane met Gennaro Lendi en Marco Manzi. Het duo laat ons kennismaken met de sport, verklaart de vereiste skills en het type paard dat geschikt is voor deze sport.

Road to WEG begint op vrijdag 24 om 20.30 uur.