Harrie Smolders ongenaakbaar in Wereldbeker Mechelen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Mechelen (KNHS) – Met een fenomenale barrage heeft springruiter Harrie Smolders de Wereldbekerkwalificatie in Mechelen gewonnen. De zoveelste zege dit jaar voor de man in absolute topvorm. Smolders won ditmaal met zijn paard Zinius. Smolders: “Al mijn doelen voor 2017 heb ik ongeveer bereikt, daarmee is het voor mij echt een ongelofelijk jaar geworden.” De hoogtepunten van Jumping Mechelen worden komende vrijdag 5 januari om 20.00u uitgezonden op H&C TV en via H&C Play!

Zeven combinaties wisten middels een foutloze eerste omloop door te dringen tot de barrage van de wereldbekerkwalificatie in Mechelen. Daaronder de Nederlandse toppers Harrie Smolders en Leopold van Asten. Smolders ging als vierde van start in de barrage en reed een fenomenale ronde waarvan duidelijk was dat het niet makkelijk sneller ging. Dat bleek ook wel want alle ruiters na hem beten zich stuk op de tijd. Leopold van Asten kwam met vier strafpunten uiteindelijk op plaats 7.

Ongelofelijk jaar voor Smolders

Voor Smolders is deze winst een bekroning op een ongelofelijk jaar. “Ik had deze week al aangegeven in de Belgische pers dat ik mijn zinnen had gezet op deze wedstrijd, maar dan moet het natuurlijk nog wel even gebeuren”, vertelt Smolders.
“Bijna al mijn doelen voor 2017 heb ik bereikt en daarmee is het echt een ongelofelijk jaar geworden. Ook Zinius heeft mijn verwachtingen nog weer overtroffen. Hij liep steeds een beetje in de schaduw van mijn toppaarden Don en Emerald, maar nu die even rust hebben kreeg hij de kans zich te laten zien. Dat heeft hij echt fantastisch opgepakt. Ik wist dat hij goed was, maar hij overtreft zelfs mijn verwachtingen. Ik wilde winnen vandaag of verliezen, niet tweede worden. Na mij kwamen nog een paar hele snelle ruiters, maar toen ik de ring uitkwam wist ik wel al dat het moeilijk zou worden voor hun. Het is echt een super afsluiting van het jaar. ”

De Zweed Henrick von Eckermann met Mary Lou werd uiteindelijk tweede, Italiaan Lorenzo de Luca met Halifax van het Kluizenbos derde.

Von Eckerman gaat nu aan de leiding in het klassement van de West-Europese League van het wereldbekerklassement. Smolders haalde onlangs in Londen zijn eerste wereldbekerpunten en samen met de 20 van vandaag is hij onderweg naar een plaats die recht geeft op een startplaats in de finale. Smolders staat nu op plaats 22, de beste 18 ruiters uit de West Europese League mogen naar de finale. Maikel van der Vleuten was niet in Mechelen, maar staat er op plaats 12 ook goed voor.

Uitslag Wereldbekerkwalificatie Mechelen:

 1. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Zinius, 0/0-38.19 sec
 2. Henrik von Eckermann (Zwe) – Mary Lou, 0/0- 38.74 sec
 3. Lorenzo de Luca (Ita) – Halifax van het Kluizebos, 0/0- 39.97 sec
 4. Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Zidane, 0/4 – 41.71 sec

Kijk hier voor de gehele uitslag

Kalender West-Europese League Longines FEI World Cup Springen 2017/2018

 • 12 – 15 oktober 2017, Oslo (Noo)
 • 19 – 22 oktober 2017, Helsinki (Fin)
 • 26 – 29 oktober 2017, Verona (Ita)
 • 1 – 5 november 2017, Lyon (Fra)
 • 15 – 19 november 2017, Stuttgart (Dui)
 • 23 – 26 november 2017, Madrid (Spa)
 • 8 – 10 december 2017, La Coruna (Spa)
 • 12 – 18 december 2017, London Olympia (Gbr)
 • 26 – 30 december 2017, Mechelen (Bel)
 • 18 – 21 januari 2018, Leipzig (Dui)
 • 26 – 28 januari 2018, Zurich (Zwi)
 • 1 – 4 februari 2018, Bordeaux (Fra)
 • 21 – 25 februari 2018, Goteborg (Zwe)
 • FINALE: 10 – 15 april 2018 Parijs (Fra)

Kijk hier voor de tussenstand van het wereldbekerklassement

Bron: KNHS

Verwante Verhalen

Harrie Smolders derde in Wereldbekerwedstrijd Leipzig LEIPZIG (KNHS) – Harrie Smolders is met Zinius als derde geëindigd in de FEI Wereldbekerwedstrijd in Leipzig en lijkt daarmee zeker van een plek in de finale in Parijs in april. In de tussenstand staat Smolders op de negende plaats met nog drie wedstrijden te gaan. De winst ...
Wereldbeker dressuur Amsterdam: Isabell Werth en Patrik Kittel aan start Publiekslievelingen Edward Gal en Glock’s Zonik volgende week naar RAI Amsterdam AMSTERDAM - Op zaterdag 27 januari wordt tijdens Jumping Amsterdam om de punten gestreden in de zesde kwalificatiewedstrijd van de FEI World Cup™ Dressage – Western European League. Pa...
Chardon en De Ronde missen aansluiting met de top LEIPZIG (KNHS) – De laatste Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen dit weekend in het Duitse Leipzig pakte minder goed uit dan verwacht voor zowel IJsbrand Chardon (Schipluiden) als Koos de Ronde (Zwartewaal). Beide menners wisten zich niet de kwalificeren voor de winning rou...
Wereldtoppers aan de start bij Jumping Amsterdam 2018 Ermelo (KNHS) – Van 25 tot en met 28 januari wordt het internationaal vermaarde paardensport evenement Jumping Amsterdam gehouden. De wereldtop van de paardensport is dan te bewonderen in de Amsterdamse RAI. Horse & Country TV zendt een uitzending uit van Passe Partout o...