De eerste klasse van de Longines Global Champions Tour of London begon met een overwinning van nummer een van de wereld: Harrie Smolders (NED). Hij claimde de overwinning met zijn supersnelle paard Zinius.

Smolders versloeg de U25-rijder Emily Moffitt (GBR), die met slechts milliseconden achterstand met Copain du Perchet CH tweede werd. De derde plaats ging naar Jérôme Guery (BEL) met Hercules By Immofluisteraar.

Andere indrukwekkende foutloze rondes kwamen van Anna Kellnerova (CZE) met Balguero, Ben Maher (GBR) met Explosion W, William Whitaker (GBR) met Utamaro d Ecaussines, Christian Kukuk (GER) met Colestus, Piergiorgio Bucci (ITA) met Alicante, Emil Hallundbaek (DEN) met Chalisco, Alexandra Thornton (GBR) met HHS Figero, Victoria Gulliksen (NOR) met Deville, Bassem Hassan Mohammed (QAT) met Argelith Squid, Maurice Tebbel (GER) met Chaccos ‘Son, Eduardo Álvarez Aznar (ESP) met Uqualin du Saulcy, Eric Lamaze (CAN) met Coco Bongo en Daniel Coyle (IRL) met Cita om er maar een paar te noemen.