Ierland heeft zijn oude rivaal Groot-Brittannië verslagen in de barrage in de Longines FEI Jumping Nations Cup in Hickstead.

De omstandigheden op de Royal International Horse Show waren verre van ideaal, met veel wind en de eerste zware regenval sinds meer dan 50 dagen. Hierdoor worstelden veel van ’s werelds beste ruiters om een foutloze ronde neer te zetten.

De grote witte hindernis en het open water bleken de moeilijkste hindernissen uit het parcours, en elimineerden de voormalige nummer één van de wereld en Olympisch gouden medaillewinnaar Scott Brash op Hello Shelby in beide rondes. Zijn teamgenoten Holly Smith (Heart’s Destiny), Amanda Derbyshire (Luibanta BH) en William Whitaker (Utamaro D’Ecaussines) trokken echter gelijk op met Ierland met in totaal acht fouten.

Dit betekende dat er nog mogelijkheden waren voor Groot-Brittannië. Holly was aan de beurt voor Team GB, en de 29-jarige reed een mooie foutloze ronde in een tijd van 43.39sec.

Anthony Condon kwam voor Ierland in actie. Hij reed een geweldige ronde met de 12-jarige hengst SFS Aristio, die resulteerde in een tijd die twee seconden sneller was dan die van Holly.

Afsluiter in Dublin

Brazilië eindigde als derde, Zweden als vierde en de Belgen moesten genoegen nemen met een vijfde plaats, net voor Italië. Het Nederlandse team trok zich terug met 23 fouten in de tweede ronde.

Ierland is nu opgeschoven naar de derde plaats op het leaderboard van Europa Division 1 en heeft zijn plaats in de Longines 2018 Finale in Barcelona veiliggesteld in oktober. Zij kunnen uitkijken naar de afsluitende wedstrijd in Dublin op 10 augustus.

Groot-Brittannië en Italië zullen alles op alles zetten om uit de gevarenzone aan de onderkant van de ranglijst te komen, omdat slechts zeven van de tien deelnemende landen de cut zullen maken naar de finale van Barcelona.

Tijdschema

RIHS 2018: Queen Elizabeth Cup zondag 5 augustus 20.00 uur
RIHS 2018: British Speed ​​Classic woensdag 8 augustus 19:00
RIHS 2018: Supreme Ridden Championship zondag 12 augustus om 19.30 uur