Indoor Brabant: Dubbeldam, Ahlmann, Delestre, Guerdat, Brash, ze zijn er allemaal!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

De line-up voor de internationale springwedstrijden tijdens het 50-jarig jublieum van Indoor Brabant is weer van zeer hoog niveau.  De absolute wereldtop zal weer aanwezig zijn in de Brabanthallen van  9 tot en met 12 maart. Maar liefst 13 ruiters uit de top 20 van de wereldranglijst zullen naar ’s-Hertogenbosch afreizen. 

Het Nederlandse contingent wordt aangevoerd door de Wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. De jonge generatie Nederlandse springruiters is ook goed vertegenwoordigd met Lisa Nooren, Sanne Thijssen en Ruben Romp. In totaal komen er 15 ruiters uit voor Nederland waaronder ook VDL ruiter Leopold van Asten, Marc Houtzager, Albert Zoer, Piet Raijmakers Jr en Gerco Schröder.

Maar de Nederlanders krijgen flinke concurrentie uit het buitenland. Duitsland komt met een sterk team bestaande uit Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum en Marcus Ehning, vorig jaar winnaar van de Rolex Grand Prix bij Indoor Brabant. Frankrijk stuurt met vier ruiters naar ’s-Hertogenbosch. Simon Delestre, Kevin Staut, winnaar van de Rolex Grand Prix in 2014, Pénélope Leprevost en de populaire Roger-Yves Bost.

De Olympisch Kampioen van 2012, Steve Guerdat zal voor Zwitserland in de ring verschijnen en Scott Brash, die in dat zelfde jaar Olympisch Kampioen werd met het Britse team, gaat zeker proberen om de overwinning weer naar een Britse ruiter te laten gaan. In 1997 ging de overwinning voor de laatste keer naar een Britse combinatie, Michael Whitaker met Ashley.  Brash won in 2015 de Rolex Grand Slam (Grand Prix van Genève, Aken en Spruce Meadows) met Hello Sanctos.

Ierland stuurt Bertram Allen en Denis Lynch, winnaar in 2011. België is goed vertegenwoordigd met vijf ruiters: de gebroeders Philippaerts, Oliver en Nicola, Niels Bruynseels, Pieter Devos en Gudrun Patteet. De Australische Edwina Tops-Alexander zal zorgen voor de nodige ‘girl-power’.

Het volledige overzicht van deelnemers vindt u hier.

Programma internationale springwedstrijden

Vrijdag 10 maart
16.00    Brabants Dagblad Prijs – Internationaal Springen – Tabel A op Tijd 1m40
19.00    Gemeente ‘s-Hertogenbosch Prijs – Internationaal Springen – Tabel A op Tijd 1m55
21.15    VDL Groep Prijs – Internationaal Springen – Tabel A met Barrage 1m55

Zaterdag 11 maart
16.00   NAB Bliksembeveiliging Prijs – Internationaal Springen – Tabel A op Tijd 1m40 (Peelhal)
19.00   Van Schijndel Bouwgroep Prijs – Internationaal Springen – Indoor Derby 1m45
21.00   Audi Prijs – Internationaal Springen – Tabel A met Barrage 1m55

Zondag 12 maart
13.00   Borek Prijs – Internationaal Springen – Progressief op Tijd met Joker 1m45
15.30   Rolex Grand Prix – Internationaal Springen – Tabel A met Barrage 1m60