Jonelle Price heeft de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials van 2018 gewonnen en is daarmee de eerste vrouw in 11 jaar die de titel in de wacht sleept!

Veel geluk

“Ik had zeker veel geluk, maar soms heb je ook een beetje geluk nodig”, zei de Nieuw-Zeelander. “Classic Moet verdiende een grote pluim. Ik ben tevreden over haar; ze was fenomenaal. ‘

De kleine zwarte merrie van Jonelle en Trisha Rickard klom vanaf de 22e plek na de dressuur in het klassement razendsnel omhoog, toen ze de snelste foutloze tijd reden in de cross-country. Daarnaast waren ze ook foutloos in het springonderdeel, waardoor ze 5.1 penaltypunten voor Oliver Townend eindigden, op een tweede plaats.

De elite

“Een CCI4*-winnaar zijn, dan behoor je echt tot een elite-club en het is iets dat me al een tijdje niet is gelukt, dus nu ik hiertoe behoor, vooral hier bij de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials, is heel, heel speciaal,” zei Jonelle. Wat het voor de 37-jarige nog specialer maakt, is dat ze minder dan tien maanden geleden van haar zoon Otis is bevallen.

Oliver Townend had twee paarden in de top vijf. Ballaghmor Class werd vijfde en Cooley SRS stond tweede na het springonderdeel.

Hard gevochten

Zijn tweede plaats is niet goed genoeg om in de titelstrijd van de Rolex Grand Slam te blijven, maar Oliver was tevreden met zijn paarden. “Als je me had verteld dat ik aan het eind van deze week twee paarden in de top vijf zou hebben, zou ik heel, heel gelukkig zijn,” zei Oliver. “Ik heb harder moeten vechten dan ik eerder heb gevochten en het zag er niet altijd uit zoals ik wilde, maar beide paarden zijn er heel goed uit gekomen.”

Ros Canter werd derde met Allstar B, Gemma Tattersall en Arctic Soul werden vierde. Mark Todd, die met zijn 62 jaar de oudste deelnemer was, werd zesde met Kiltubrid Rhapsody.

Maak je geen zorgen als je de live-actie hebt gemist, want we tonen alle hoogtepunten op zaterdag 12 mei om 20.00 uur op Horse & Country TV!