Thibault Fournier won tijdens zijn viersterrendebuut  de Les Etoiles de Pau en werd daarmee de jongste ruiter ooit die de titel pakte!

‘Ik heb er geen woorden voor’

De 23-jarige verdedigde de eerste plaats tegen Siniani De Lathus, voor wie het ook zijn viersterrendebuut was.

Thibault had een balk in het begin van het parcours, maar hij wist zijn hoofd koel te houden. Dit resulteerde in een verdere foutloze rit met een winnende score van 29,5.

“Ik heb er geen woorden voor”, zei een geëmotioneerde Thibault. “Ik kwam naar Pau om te kijken of ik het niveau had om deel te nemen aan een viersterrenwedstrijd, en of ik het op kon nemen tegen de beste ruiters van de wereld.

“Ik ben erg blij met wat ik hier heb bereikt, maar ik ben vooral blij met mijn uitzonderlijke paard dat de hele wedstrijd op briljante wijze heeft afgelegd!”

‘Absoluut perfect’

Gemma Tattersall (Pamero 4) kwam pijnlijk dicht bij haar eerste overwinning van een viersterrenwedstrijd, en zat slechts 0.4pen achter Thibault. Ze moest genoegen nemen met de tweede plaats.

“Ik schoot net tekort, zoals gebruikelijk”, lachte Gemma. “Op een dag pak ik de winst! Misschien in Badminton volgend jaar! Pamero deed het absoluut perfect en voltooide drie prachtige ritten, ik kon niet gelukkiger zijn met de manier waarop hij presteerde! ”

Wereldkampioen

Een andere ruiter die voor het eerst deelnam aan een viersterren event was de 26-jarige Fransman Clara Loiseau, die derde werd met 35.7 pen met Will not Wait.

Peter Flarup uit Denemarken werd vierde met Frankie, voor wereldkampioen Ros Canter die van de derde naar de vijfde plaats zakte nadat Zenshera in de laatste fase twee keer een fout had gemaakt.

Je kunt Les Etoiles de Pau 2018 bekijken op Horse & Country wanneer het première gaat op 7 november om 20.00 uur.