Je kunt deze week twee grote springconcoursen LIVE bekijken op Horse & Country: de Rolex Grand Prix Genève en Rolex IJRC Top Ten Finale.

Rolex Grand Slam

Beide evenementen vinden plaats op CHI Genève, een van de vier Majors in de Rolex Grand Slam Jumping. Deze serie is een van de zwaarste in de paardensport én heeft het meeste prijzengeld. Je ziet dan ook alle zwaargewichten strijden om de befaamde titel.

Elke ruiter die opeenvolgend drie Majors kan winnen in Genève, `s-Hertogenbosch, Aken of Spruce Meadows krijgt een bonus van € 1 miljoen. Scott Brash is de enige ruiter in de geschiedenis die dit ooit heeft weten te bereiken. Hij deed dat in 2015 met zijn toppaard Hello Sanctos.

Top tien ruiters

De Egyptische Sameh El Dahan is na zijn overwinning in de Rolex Grand Prix op Spruce Meadows in september de huidige kandidaat om de Rolex Grand Slam te winnen. Hij krijg echter te maken met stevige concurrentie in Genève, waaronder de winnaar Kent Farrington van vorig jaar.

Naast de Rolex Grand Prix tonen we live actie van de Rolex IJRC Top Ten Finale. Deze prestigieuze wedstrijd brengt de top tien ruiters samen in de International Jumping Riders Club’s (IJRC). Tot deze club behoren ruiters uit de top 300 en deelnemers van de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen of Continentale kampioenschappen, of winnaars van ten minste vijf Nation Cups.

Dit jaar nemen onder andere namen als Scott Brash, Eric Lamaze en Harrie Smolders en Steve Guerdat deel aan de Rolex Grand Prix in Genève.

Kijk LIVE!

Dit is wanneer je deze spectaculaire wedstrijden op Horse & Country kunt bekijken:
Rolex Top Ten IJRC finale 2018 Live op vrijdag 7 december om 19.40 uur
Rolex Grand Prix Genève Live op zondag 9 december om 14.10 uur
Rolex Top Ten IJRC finale 2018 als live op woensdag 12 december om 19.30 uur
Rolex Grand Prix Genève As Live op donderdag 13 december om 20.30 uur