Kijk Rolex Grand Prix Genève LIVE op H&C TV!

Wij hebben fantastisch nieuws voor H&C fans, want wij tonen in december ZES spannende wedstrijden van het CHI Genève, inclusief LIVE-uitzendingen van de Rolex Grand Prix en de Rolex IJRC Top Ten Finale.

Rolex Grand Slam

De Rolex Grand Prix is ​​een van de vier Majors in de Rolex Grand Slam – de zwaarste competitie in de springsport, met de grootste prijzenpot. Iedere ruiter die opeenvolgend drie Majors kan winnen in Genève,`s-Hertogenbosch, Aken, of Spruce Meadows, ontvangt een bonus van € 1 miljoen. Scott Brash is de enige ruiter in de geschiedenis die zo’n prestatie heeft geleverd. Dat deed hij in 2015 samen met zijn toppaard Hello Sanctos.

Aanvoerder ranglijst

De Duitse ruiter Philipp Weishaupt is na zijn overwinning in de Rolex Grand Prix Spruce Meadows afgelopen september de huidige nummer één van de Rolex Grand Slam. Philipp hoopt op een tweede overwinning in Genève, maar zal het daar op moeten nemen tegen de beste springruiters ter wereld, waaronder de nummer één van de wereld Kent Farrington. Vorig jaar werd de Grand Prix in Genève gewonnen door de Brazilliaan Pedro Veniss. Scott Brash eindigde als derde. Wie zal er in 2017 vandoor gaan met de titel?

Prestigieuze finale

Naast de Grand Prix tonen we live actie van de Rolex IJRC Top Ten Finale, evenals hoogtepunten van de Indoor Crosscountry en de Wereldbeker mennen.

De Rolex IJRC Finale brengt 10 van de beste ruiters samen in de International Jumping Riders Club’s (IJRC). Tot de club behoren ruiters die in de top 300 staan, maar ook ruiters die hebben deelgenomen aan een Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen, Continentale kampioenschappen of ten minste vijf Nation Cups.

Eerdere winnaars van de prestigieuze finale zijn onder meer Scott Brash, Kent Farrington, Billy Twomey en Eric Lamaze, die de titel van vorig jaar bemachtigde.

Spannend evenement

Aan de indoor crosscountry nemen ook de beste combinaties ter wereld deel. Zo zal onder andere ranglijstaanvoerder Michael Jung in het parcours verschijnen. Het parcours van 1.800 meter is verdeeld over twee arena’s, met in totaal 29 natuurlijke obstakels. Het wordt zeker spannend!

Een ander opwindend evenement dat je niet mag missen is de Wereldbeker mennen. Nog een andere ranglijstaanvoerder zal meestrijden, deze keer in de gedaante van Boyd Exell, die mikt op zijn achtste World Cup-serie titel. Kan de lokale deelnemer Jérôme Voutaz, die tweede was in de wereldbekerfinale in Göteborg, hem tegenhouden?

Wat wordt wanneer uitgezonden?

Rolex IJRC Top Tien Finale LIVE: zaterdag 9 december om 20.25 uur
Rolex Grand Prix Genève LIVE: zondag 10 december om 14.25 uur
Credit Suisse Geneva Classic: dinsdag 12 december 20.00 uur
Credit Suisse Grand Prix Genève: vrijdag 15 december 20.00 uur
Wereldbeker Mennen Genève: donderdag 14 december om 22.00 uur
Indoor Crosscountry Genève: maandag 18 december om 21.00 uur

Je kunt al deze uitzendingen LIVE en terugkijken met H&C Play.

Verwante Verhalen

Harrie Smolders derde in Rolex Grote Prijs The Dutch Masters – Indoor... ‘s Hertogenbosch (KNHS) – Harrie Smolders (Lage Mierde) is met zijn toppaard Emerald derde geworden in de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters – Indoor Brabant. “Veel sneller kon ik vandaag niet”, legt Smolders uit. Laatste starter Niels Bruynseels won de met 800.000 euro ...
Gal en Witte-Vrees naar Wereldbekerfinale Dressuur DEN BOSCH (KNHS) – In de wereldbekerkwalificatie voor de dressuurruiters die tijdens Indoor Brabant / The Dutch Masters is verreden, is Edward Gal met zijn Glock’s Zonik N.O.P. op een hele knappe tweede plaats geëindigd. Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin direct achter Ga...
Aflevering Passe Partout Indoor Brabant The Dutch Masters, voorheen bekend als Indoor Brabant, vindt komend weekend van 8 tot en met 11 maart plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch! De enige echte paardenzender van Nederland, Horse & Country TV is uiteraard aanwezig om exclusieve achter de schermen bee...
Michael Whitaker zeker van plaats in World Cup-finale Michael Whitaker werd derde in de afsluitende FEI Wereldbeker-kwalificatiewedstrijd in Göteborg en verzekerde hiermee zijn plaats in de finale. Op 3 maart om 20.00u zendt H&C TV hiervan de highlights uit! Deze zijn ook te zien via de app H&C Play. 'Groot hart' De c...