Lara Butler en Rubin Al Asad zijn gekroond tot de 2018 Le Mieux nationaal dressuurkampioenen.

‘Lang weg afgelegd’

De combinatie heeft een lange geschiedenis als reserve – zo stonden ze op de reservelijst voor Rio 2016, de Europese kampioenschappen van 2017 en de Wereldruiterspelen van dit jaar. Ze waren ook reservekampioen bij de Nationals in 2017 en 2013, dus het was geweldig om te zien dat ze eindelijk de toppositie innamen.

“Het is lang geleden!” Zei Lara. “Ik heb het drie of vier keer geprobeerd en was ook een paar keer reserve!”

Drukke atmosfeer

Lara en ‘Rufus’ werden tweede in de Grand Prix achter Gareth Hughes en Classic Briolinca en wonnen vervolgens de Grand Prix Kür op Muziek. De tweede plaats ging naar de kampioenen van vorig jaar: Hayley Watson-Greaves en Rubins Nite.

Gareth was de favoriet in de Kür, maar moest halverwege stoppen toen Classic Briolinca worstelde met de drukke atmosfeer.

‘Sterke band’

De routine van Lara bevatte tracks van Dire Straits, die perfect uitkwamen op de vloeiende pasjes van de 16-jarige ruin, de krachtige uitgestrekte draf en nette dubbele pirouettes.

“Het is zo leuk om het buitenseizoen hier af te ronden en om te bewijzen dat we zo’n sterk sterke band hebben. Het is echt geweldig, ik had niet meer kunnen wensen,” zei Lara. “We zullen volgend jaar opnieuw een poging doen om in het team te komen, hij voelt zich zo fit en fris en hij wordt steeds beter.”

Je kunt hoogtepunten van zowel de Grand Prix als de Kür op Muziek op Horse & Country bekijken.

British National Dressage Champs 2018: Grand Prix-premières op 9 oktober om 20.00 uur
British National Dressage Champs 2018: Freestyle to Music gaat in première op 10 oktober om 20.00 uur