De Olympische amazone Lauren Hough is de nieuwste ster in onze populaire serie Barn Talk en Masterclass USA.

Paardenfamilie

Lauren is een drievoudige Pan American medaillewinnaar en staat momenteel in de top 50 van springruiters in de wereld. Ze heeft de VS vertegenwoordigd op de Olympische en Wereldruiterspelen en heeft in zeven FEI Wereldbekerfinale gereden.

Lauren, geboren in een paardenfamilie in het noorden van Californië, was voorbestemd voor geweldige dingen. Haar vader, Charles ‘Champ’ Hough, won in de eventing de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Helsinki in 1952 en haar moeder, Linda, was een succesvolle Hunter-rijder. Lauren verdeelt nu haar tijd tussen de VS en het VK.

Masterclass VS.

In Barn Talk vertelt Lauren over haar leven, haar paarden en haar hoop voor de toekomst, en toont ze ons rond haar huis en tuin in Gloucestershire.

In haar Masterclass VS neemt Lauren met ons een aantal eenvoudige, maar effectieve oefeningen door die helpen bij de rijplezier van je paard. Lauren begint met een meer ervaren paard en springt vervolgens met een nog wat groener in deel twee.

Lauren werkt beide paarden met cavaletti’s alvorens zich op hogere hindernissen te focussen.

“Ik probeer echt goed op de kleine details te letten, zodat wanneer je in de ring gaat, het een stuk eenvoudiger is om het parcours te rijden”, legt Lauren uit. “Als je ze met slechte gewoonten thuis laat wegkomen, zijn ze in de ring ook niet perfect.”

Beide shows gaan in première op woensdag 14 november. Barn Talk: Lauren Hough is om 19.00 uur, gevolgd door H&C Masterclass VS: Lauren Hough om 19.30 uur.