Horse & Country is verheugd om een ​​nieuwe serie aan te kondigen, waarin de internationaal erkende trainer Tristan Tucker zijn TRT-methoden deelt.

De TRT-methode is door Tristan ontworpen om paarden mentaal te trainen om te kunnen functioneren in onze mensenwereld. Het kan helpen bij het oplossen van veel voorkomende problemen zoals spoken en spanning, verlatingsangst en trailerladen.

Tristan heeft de hele wereld afgereisd om zijn techniek te demonstreren, die door vele topdressuurruiters wordt gebruikt. Echter, zoals Tristan uitlegt, de TRT-methode is voor elk paard en elke ruiter, of je nu net begint of meedoet op Grand Prix-niveau.

“Mijn boodschap is dat elk paard zelfverzekerd en ontspannen kan zijn,” zegt hij. “Het vergt gewoon de juiste training.”

Natuurlijke instincten

In Tristan Tucker: De TRT-methode zie je Tristan thuis werken met een aantal paarden met gedrags- of trainingsproblemen.

In aflevering één treffen we de adembenemende Flynn, van wie de berijder een beroerte heeft gehad, waardoor ze verlamd is. Na acht maanden revalideren is ze nu weer aan het wandelen en rijden, maar haar balansproblemen zorgen ervoor dat ze Flynn zo ontspannen en stabiel mogelijk nodig heeft.

Tristan werkt met Flynn op de grond en leert hem omgaan met iets nieuws in zijn omgeving. Door hem te helpen een goede beslissing te nemen voelt het paard zich ontspannen en in controle – in plaats van te vertrouwen op zijn natuurlijke instincten om weg te lopen.

TRT-methode

Tristan is geboren in Cornwall, maar emigreerde naar Australië met zijn ouders toen hij nog heel jong was. Hij groeide op met paarden en wilde altijd al met hen werken. Zijn paardencarrière begon in de rensport.

Hij kwam terug naar Europa in 1999, waar hij zijn oude trainer Morten Thomsen ontmoette, die hem introduceerde in de dressuur en de inspiratiebron was voor de TRT-methode. Toen hij eenmaal terugkeerde naar Australië begon hij zijn eigen bedrijf, waar hij jaarlijks 100 paarden trainde.

Tristan verhuisde in 2009 terug naar Europa om voor Morten te werken om zich te concentreren op zijn doelen als dressuurruiter. Hij heeft nu zijn eigen stal in Nederland, waar hij paarden en ruiters traint van beginnend niveau tot Grand Prix.

Kijk Tristan Tucker: The TRT Method nu op Horse & Country TV.