Horse & Country is verheugd om een nieuwe serie van Rudall Rides With aan te kondigen, met in de hoofdrollen enkele topruiters.

Onthullende interviews

Deze populaire tv-serie is een unieke talkshow met een verschil, want de interviews vinden plaats op een paardenrug. Je krijgt de ruiters te zien in hun natuurlijke omgeving, wat resulteert in een ontspannen maar onthullend interview, waarin ze het hebben over hun leven, hun sport en hun ambities.

Spannende line-up

Er worden in totaal zes afleveringen uitgezonden, die vanaf 16 september elke zondag om 21.00 uur te zien zijn.

Mary King:eventing superster Mary heeft Groot-Brittannië vertegenwoordigd op zes Olympische Spelen, waar ze in totaal twee teamzilveren en een teambrons heeft gewonnen. Ze heeft ook twee teamgouden medailles en één zilveren gewonnen tijdens de Wereldruiterspelen, evenals vier teamgouden en een teambronzen op de Europese Kampioenschappen.

Alice Plunkett:rensportjournalist en tv-presentatrice Alice is een voormalige eventing amazone en National Hunt jockey én de enige vrouw die zowel aan de Badminton Horse Trials en de Grand National heeft meegereden. Ze is ook getrouwd met eventer William Fox-Pitt, met wie ze vier kinderen heeft.

Suzanna Hext:Para-dressuurruiter Suzanna won op haar kampioenschapsdebuut drie gouden medailles bij het EK van 2017. De voormalige tweesterren-eventer had in 2012 een rijongeval waardoor ze verlamd raakte aan twee benen. Binnen twee jaar zat ze weer op het paard en heeft nu als doel de Para Olympische Spelen 2020.

Shane Breen:De internationale springruiter Shane is een welbekend gezicht op de Nations Cups en is een vast teamlid van Ierland. Hij zit in het hoogtepunt van zijn carrière, met vele toppaarden op stal, en won onlangs de Grand Champions Tour Grand Prix in Monaco. Shane is gevestigd in Hickstead, waar hij samenleeft met zijn vrouw Chloe Bunn en hun vier kinderen.

Izzy Taylor:Izzy was vorig jaar de tweede hoogste klassementsruiter in Groot-Brittannië en staat momenteel op de 14e plaats in de FEI Wereldranglijst. Ze  werd geselecteerd voor de Olympische Spelen 2016 in Rio met Allercombe Ellie, maar helaas werd de merrie teruggetrokken vanwege een blessure.

Tim Price:Tim is momenteel de vierde beste eventingruiter ter wereld. Hij stond op een aantal podia bij de grootste vijfsterrenwedstrijden ter wereld. Zo pakte hij o.a. de winst in  Luhmuhlen in 2014,  in Burghley en Kentucky in 2015 en bij Badminton in 2017. Hij schreef ook geschiedenis op de Olympische Spelen in Rio door als eerst getrouwd stel in hetzelfde team te zitten.

Rudall Rides met Mary King-premières op zondag 16 september om 21.00 uur. Het is dan op elke zondag tot 21 oktober.