Deze week staat Madrid centraal in de Europese springsport, want de Madrid Horse Week vindt plaats in deze stad. Het evenement omvat wedstrijden variërend van traditionele doma vaquera rijden tot Wereldbeker dressuur, en een groot commercieel dorp, shows en tentoonstellingen. De Feria de Madrid-locatie in de Spaanse hoofdstad organiseert ook de zesde kwalificatiewedstrijd van het Longines FEI Wereldbeker springcircuit.

Deelnemende topruiters

Tal van superruiters nemen deel aan de CSI5*-niveau competitie. In totaal zullen dit jaar 46 ruiters en 94 paarden uit 16 landen gaan strijden voor de eerste plaatsen. De Britse Ben Maher en Laura Renwick zullen de arena betreden. Ook Ben Maher komt naar Madrid na zijn overwinningen in de Longines Global Champions Tour en Global Champions League in 2018.

Zware competitie FEI World Cup

Ongeveer 40 punten zijn historisch gezien voldoende om een ​​van de 18 kwalificatieplekken te bemachtigen die beschikbaar zijn voor de Wereldbekerfinale. De 2018 Finale werd gewonnen door Beezie Madden uit de Verenigde Staten op haar hengst Breitling LS. De zeven beste resultaten tellen mee voor de ruiters in het klassement en er zijn in totaal 13 kwalificatiemogelijkheden. Daarom kunnen de ranglijsten vrij snel compleet veranderen, aangezien de eerste plaats in een kwalificatiefase voor de Wereldbeker 20 punten waard is, de tweede plaats 17, de derde 15 enzovoorts.

De huidige FEI Wereldbeker klassementsleider Steve Guerdat en de tweede gerangschikte Pieter Devos zullen ook een poging doen om te stijgen in de ranglijst. Ze maken deel uit van een selecte groep die al op het punt staat een plaats voor de finale te bemachtigen. Het gastland Spanje heeft zeven ruiters die deel zullen nemen. Hiertoe behoord Eduardo Alvarez Aznar. Andere deelnemende ruiters zijn onder andere Kevin Staut uit Frankrijk, Daniel Deusser uit Duitsland, Maikel Van Der Vleuten uit Zweden, Peder Fredricson uit Zweden en Jessica Springsteen uit de Verenigde Staten.

Je kunt de Madrid Horse Week hier LIVE kijken: