Lyon (KNHS) – Maikel van der Vleuten is op een knappe vierde plaats geëindigd in de wereldbekerkwalificatie wedstrijd in het Franse Lyon. Met Dana Blue reed hij een zeer gecontroleerde foutloze barrage en verdiende daarmee een aantal zeer gewilde punten voor het wereldbekerklassement. Je ziet de highlights van deze show op 8 november om 20.00 uur op H&C TV.

De winst in Lyon ging neer de Zwitser Markus Fuchs met Clooney. De combinatie die tijdens het in september verreden WK in Tryon goed was voor individueel zilver.

Tien van de 40 combinaties die van start gingen in de wereldbekerkwalificatie wisten de barrage te bereiken, waaronder verschillende absolute toppers. Het ging dan ook hard en scherp in de barrage, waarbij zeven combinaties andermaal foutloos bleven.

Achter winnaar Fuchs, werd Italiaan Lorenzo de Luca tweede, Steve Guerdat maakte het Zwitserse feest compleet met een derde plaats.

Na vier van de 14 kwalificaties staat Maikel van der Vleuten met 17 punten op een voorlopige 12e plaats in het wereldbekerklassement. Fuchs klom met zijn zege van vandaag ook op naar de eerste plaats in dit klassement van de West-Europese league.

Kijk hier voor de gehele tussenstand.

Uitslag WB kwalificatie Springen Lyon:

  1. Marcus Fuchs (Zwi) – Clooney, 0/0 – 37.25 sec
  2. Lorenzo de Luca (Ita) – Ensor de Litrange, 0/0 – 37.78 sec
  3. Steve Guerdat (Zwi) – Bianca, 0/0 – 37.89 sec
  4. Maikel van der Vleuten (Someren), 0/0 – 38.00 sec

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Mis het niet en kijk op 8 november om 20.00 naar de highlights van de Wereldbeker Springen op Horse & Country TV!