Marcus Ehning gaf een springsport masterclass, ging ervandoor met de titel én won €300.000 prijzengeld in de CSI5* Rolex Grand Prix Stephex Masters.

Prachtige ronde

De Duitse ruiter ging als laatste van de zes die zich hadden geplaatst voor de barrage de ring in. Hij reed een prachtige ronde op de getalenteerde hengst Comme Il Faut 5.

Met  strakke bochten en een razendsnelle galop naar de laatste oxer,  zijn handelsmerk, eindigde Marcus op bijna vier seconden voorsprong op de rest van het veld.

“Comme Il Faut is een ongelooflijk paard”, zei Marcus. “Hij heeft een heel bijzonder hart. Hij houdt van snelheid en hij is ook zo ontzettend goed in scherpe bochten. ”

Beste ruiters

De Zweed Douglas Lindelöw werd tweede met Zacramento, met de Amerikaanse Lauren Hough en Waterford vlak achter hen op de derde plaats.

“De beste ruiters zijn hier naartoe gekomen met hun beste paarden,” zei Douglas. “Ik probeerde alleen maar een beetje druk uit te oefenen op de anderen, gezien het feit dat ik een van de eersten in de barrage was. Ik denk dat ik misschien een ronde had kunnen rijden die misschien één tot anderhalve seconde sneller was, maar het zou nog steeds niet genoeg zijn geweest om Marcus te verslaan.”

Duitse maestro

Dit was de tweede grote overwinning van het weekend van de Duitse maestro, want hij won ook de kwalificatie Grand Prix. Beide wedstrijden werden gepresenteerd door Audi, wat betekende dat hij de moeilijke taak had om twee nieuwe Audi’s naar zijn huis in Borken, Duitsland, te brengen. Het is een zwaar leven als een internationale springruiter…

Je kunt Marcus in actie zien, want we zenden de hoogtepunten van de Stephex Masters 2018 uit op vrijdag 7 september om 19.00 uur.