Marcus Ehning heeft op CHI Geneva de € 1 miljoen Rolex Grand Prix gewonnen, waarmee hij liet zien waarom hij een van de grootste ruiters aller tijden is.

‘Zo slim’

Marcus reed een spectaculaire winnende ronde in de barrage met Pret A Tout. Dit is zijn tweede Major van het jaar, nadat hij eerder de Rolex Grand Prix won op CHIO Aachen in juli.

Marcus kwam als vijfde van de elf combinaties aan start in de barrage. Hij zette een tijd neer die onmogelijk te verslaan was. Steve Guerdat (Albfuehren’s Bianca) stond slechts 0,45 seconden achter hem op de tweede plaats, voor Darragh Kenny (Balou du Reventon) uit Ierland op de derde plaats.

“Dit paard is zo slim en heeft zoveel ervaring,” zei Marcus. “Hij is zeer krachtig en een bijzonder goed springpaard. Het is gemakkelijk voor hem om galopsprongen te skippen en hij is heer en meester in de bochten. ”

Beste paarden

De springlegende staat bekend om zijn talent om tegen de klok te rijden. Wat is het geheim van zijn succes? “Ik ben zo goed als mijn paarden. En ik rijd al heel lang mee, dus ik heb veel ervaring. Dat helpt,” zei Marcus. “Steve is erg snel, hij heeft nog een paar jaar om me bij te houden. Ik vond zijn barrage in de Top 10 Finale van Rolex IJRC fantastisch. “Ik denk niet dat ik een geheim heb, ik rijd gewoon zoals ik rijd en zorg dat ik de beste paarden heb.

Rolex Grand Slam

Marcus is nu de huidige mededinger voor de Rolex Grand Slam. Het volgende onderdeel vindt plaats tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant Horse Show) in maart 2019.

“Ik rij al voor lange tijd wedstrijden en ik weet dat je jezelf niet te snel kunt overtreffen”, zei Marcus. “We zullen elke dag nemen zoals die komt en zien wel in welke positie we begin volgend jaar staan.”

Je kunt dit evenement van wereldklasse volledig terugkijken op donderdag 13 december om 20.30 uur op H&C TV.