Marcus is zeer gerespecteerd vanwege zijn stijlvolle, makkelijke manier van rijden en hij stelde niet teleur. Zijn paard Pret a Tout was ook in topvorm, waardoor Duitsland eerder in de week naar de derde achtereenvolgende Nations Cup-overwinning in Aken werd geleid. De 15-jarige ruin heeft wederom een ​​perfecte prestatie neergezet.

Van de 40 starters haalden er slechts vijf de derde ronde, de against the clock barrage. Naast Marcus kwamen ook de Ier Darragh Kenny met Babalou; de Braziliaan Pedro Veniss met Quabri de L’Isle; de Zwitserse Olympisch gouden medaillewinnaar Steve Guerdat met Bianca; en de Italiaanse Luciana Diniz en Fit For Fun, die vorig jaar tweede werden. Frank Schuttert en Maikel van der Vleuten kwamen tot de tweede manche, maar bleven uiteindelijk steken op een achtste en tiende plaats.

Enorm applaus

Als eerste ging Pedro, die in een tijd van 41.62 seconden een derde foutloze ronde neerzette. Geluk was echter niet aan de zijde van Steve of Darragh, die beiden 12 fouten reden.

Marcus werd toen hij de beroemde arena betrad begroet met een enorm applaus van het thuispubliek. De 44-jarige vloog het parcours rond in zijn gebruikelijke, elegante stijl, zonder te trekken of te duwen, gebruikmakend van de meest efficiënte routes. Als gevolg daarvan slaagde hij erin om drie seconden van Pedro’s tijd te rijden en pakte hij de leiding in het klassement met een tijd van 38.34sec.

Luciana sprong ook foutloos, maar kon de winnende tijd niet verslaan, waardoor Marcus na 12 jaar zijn tweede Grand Prix-titel in Aken kreeg.

Rolex Grand Slam

“Allereerst moet ik mijn paard bedanken,” zei Marcus. “Hij heeft een ongelooflijk goed karakter en weet wat hem te doen staat! Wanneer hij de arena binnenkomt en de menigte hoort, geeft dit hem een extra boost.”

Marcus is nu in de race voor de Rolex Grand Slam. De volgende etappe is begin september in Spruce Meadows, Calgary. Hij had niet gepland om daar in actie te komen, dus misschien moet hij nog een keer naar zijn wedstrijdschema kijken. Per slot van rekening is er € 1 miljoen te winnen!

Je kunt Marcus zijn prachtige winnende rit nogmaals bekijken, want we zenden de hele Rolex Grand Prix uit op 25 juli om 20.00 uur. We hebben ook een show met hoogtepunten, die op 27 juli om 20.00 uur in première gaat. Beide shows zijn beschikbaar via  Horse & Country TV.