McLain Ward heeft de Longines FEI Jumping World Cup in Toronto gewonnen met het paard HH Gigi’s Girl.

Wereldkampioen

De Wereldbeker-kampioen van 2017 mocht als laatste deelnemen aan de barrage, waar vijf snelle combinaties uit vier verschillende landen in actie kwamen.

McLain maakte optimaal gebruik van zijn uitstekende positie en stootte zijn Amerikaanse teamgenoot Devin Ryan van de eerste plaats af met een snelle tijd van 32,42 seconden.

“Het was leuk om als laatste van start te gaan in de barrage”, zei McAlain. “Ik wist dat iedereen vrij snel was. En ik weet dat Devins paard snel is, omdat hij me een paar keer heeft verslagen! ‘

Goede rit

McLain en Devin maakten beide deel uit van het team dat goud won tijdens de World Equestrian Games (WEG) in september. Devin reed op zijn WEG-paard Eddie Blue, die een geweldige prestatie neerzette en de tweede plaats behaalde met een tijd van 33.88sec. De lokale favoriet Ali Ramsay werd derde met Hermelien van de Hooghoeve en eindigde met een tijd van 34.62sec seconden.

De winst van McLain brengt hem naar de derde plaats in het klassement van de FEI Jumping World Cup North American League.

De Amerikaanse Molly Ashe Cawley staat op de eerste plaats van het klassement. Beezie Madden staat op de tweede plaats, maar als kampioen van 2018 kwalificeert ze zich automatisch voor de Wereldbekerfinale van 2019.

Je kunt FEI World Cup Jumping: Toronto op H&C bekijken op zaterdag 17 om 19.00 uur.