Nederland wint finale FEI Nations Cup

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someone

Wat een fantastische prestatie: het Nederlandse team onder begeleiding van Rob Ehrens heeft op 30 september de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona gewonnen. Europees Zilver winnaar Harrie Smolders sleepte net voor middernacht met zijn geweldige Don VHP Z het goud binnen. Wat een enerverende herhaling van de zege in 2014! Wil jij de hoogtepunten terugzien? Kijk dan op 5 oktober om 21.00 uur naar Horse & Country TV! Deze aflevering is eveneens live en terug te zien via H&C Play.

Foutloze start voor Vrieling

Jur Vrieling verscheen als eerste aan de start. Hij zette direct een nulronde neer met de superpresterende Glasgow van ’t Merelsnest.

Razendsnel maar toch te langzaam

Als tweede kwam Michel Hendrix in actie met Baileys. ‘Rookie’ Hendrix trok de lijn door met een razendsnelle ronde met nul balken. Ondanks de hoge snelheid kreeg de combinatie toch een tijdfout.

Sterrehof’s Calimero springt sterren van de hemel

Toen was het de beurt aan Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero. Ze wisten een goede ronde neer te zetten, maar hadden helaas toch een fout in de moeilijkste lijn van het zware parcours. Hier werkten veel concurrenten zich eveneens in de nesten.

Nul-springer Don VHP Z

Als laatste, vlak voor middernacht, verscheen Harrie Smolders ten tonele. Hij kon zich geen fouten permitteren. Hij bezweek niet onder de druk en zette een fenomenale ronde neer met Don VHP Z, wat Nederland goud opleverde!

Jur Vrieling met Glasgow van ‘t Merelsnest

Michel Hendrix met Baileys

Harrie Smolders met Don VHP Z

Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero