Nicola Philippaerts heeft een verbluffende tweede overwinning behaald in de Longines Global Champions Tour, waarmee hij de titel pakte in de Grand Prix van Chantilly.

Spannende wedstrijd
De wedstrijd bleef tot aan het einde spannend. Op een gegeven moment leek het zelfs even alsof Ben Maher de Belgische rijder van de eerste plaats zou stoten. Explosion W had echter een balk op de laatste hindernis waardoor de combinatie als vijfde eindigde.

Nicola kwam als tweede van de 10 combinaties in actie in de barrage. Zijn indrukwekkende hengst H&M Chilli Willi sprong een foutloze ronde in een tijd van 37.26sec. Het was een tijd die te verslagen leek, maar door de druk werden er fouten gemaakt.

Gevaarlijk
Daniel Deusser uit Duitsland zag er gevaarlijk uit met Tobago Z. Ondanks hun snelle bochten kon het paar de tijd van Nicola niet evenaren en eindigden ze als tweede op slechts honderdsten van een seconde. De Italiaan Alberto Zorzi was de enige andere ruiter die Contanga wist te verslaan, maar zijn tijd van 38,63 sec bracht hem op de derde plaats.

Leider
Aangezien dit Nicola’s tweede Grand Prix-overwinning was, gaat zijn plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix naar Daniel, die nu tweede staat. Ondanks dat hij net een andere overwinning misliep, heeft Ben zijn voorsprong in de LGCT-kampioenschapsranking verlengd en staat nu 38 punten voorsprong op Edwina Tops-Alexander.

Mis de hoogtepunten van de GCT 2018: Chantilly niet! Te zien op 21 juli om 20.00 uur op Horse & Country TV.