Nicola Philippaerts heeft de uitdagende Longines Global Champions Tour Grand Prix in Portugal gewonnen!

Grote uitdaging

Nicola’s snelle ronde op de fantastische H&M Harley verzekerde zijn overwinning en zijn plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix tijdens de GC Playoffs in december.

De Grand Prix-circuits van de GCT zijn altijd zwaar en het parcours in Cascais. Estoril vormde vanaf het begin een serieuze uitdaging. Ruiters hadden daarnaast ook te maken met uitdagende omstandigheden. Zo was er een sterke wind en een aantal van de meest ervaren combinaties hadden een fout – terwijl anderen gedwongen werden om halverwege te stoppen, waaronder Ludger Beerbaum en Edwina Tops-Alexander.

Indrukwekkende ronde

De Italiaan Piergiorgio Bucci kwam als eerste in actie in de barrage. Hij koos voor een veilige nulronde (47.09sec). Danielle Goldstein uit Israël verdedigde haar Grand Prix-titel van vorig jaar en reed een indrukwekkende ronde op Lizziemary om de tijd scherp te zetten op 41,72 seconden.

De Belg Gregory Wathelet nam de eerste plaats over met zijn hengst Mjt Nevados S, die een tijd reed van 40,93 seconden.

Vechten voor de titel

Zijn koppositie was echter van korte duur. Collega-Belg Nicola Philippaerts vloog het parcours door met H&M Harley en eindigde op een winnende tijd van 39,57 seconden.

Nicola Philippaerts is op 121 punten gestegen naar de vierde positie in de LGCT-competitie, maar de top drie plaatsen zijn ongewijzigd. Edwina Tops-Alexander blijft de huidige leider met 172 punten. Ben Maher staat met 29 punten achter op 143 punten en Scott Brash is derde op 131.

Mis de GCT 2018: Cascais niet! Te zien vanaf zaterdag 23 juni om 20.00 uur.