Op 1 juli werd de €300.000 Grand Prix Rolex, mede mogelijk gemaakt door Audi, verreden op Knokke Hippique in België. Kijkers van H&C TV kunnen op 27 juli een uur lang genieten van de hoogtepunten van deze bloedstollende Grand Prix, die werd gewonnen door de Belg Niels Bruynseels met zijn merrie Gancia de Muze (Malito de Reve x Nimmerdor).

Eerlijk parcours

De Grote Prijs, die werd verreden in een temperatuur van 30 graden, telde maar liefst 46 ruiters, waarvan er 14 de barrage wisten te behalen. “Het was een super parcours vandaag! En dat zeg ik niet omdat ik heb gewonnen” zei Bruynseels na de Grand Prix “Het was een eerlijk parcours, de paarden moeten ieder weekend alles geven, en dit parcours heeft ze een beetje gespaard. De ontwerper heeft goed zijn werk gedaan!”

Scherpe tijd

In de barrage zette de eerste ruiter die in actie kwam, de Amerikaanse Adrienne Sternlicht met Cristalline (Cristallo 1 x Caretello B), een zeer snelle ronde neer van 40.32 seconden. Het leek er sterk op dat dit de winnende rit zou worden. De Ier Darragh Kenny, die na Adrienne in actie kwam, wist echter haar tijd te verslaan! Hij stopte de klok op een ongelofelijke tijd van 39.06 seconden.

Bijzondere band

William Whitaker was na de Ierse ruiter aan de beurt, maar kon niet tippen aan zijn tijd. Hij eindigde in een tijd van 39,64 seconden. Twee ruiters later kwam Niels Bruynseels in de ring. Hij was razendsnel en reed echt voor de winst! Deze combinatie wees wederom een bijzondere band te hebben: zij wonnen met een tijd van 38,74 seconden!

De hoogtepunten van Knokke Hippique worden vrijdag 27 juli om 21.00 uur uitgezonden op H&C TV. Mis het niet!