Daniel Deusser bekroonde zijn debuut met winst op Royal Windsor Horse Show. Hij won de CSI5 * Bahrain Pearl Stakes op spectaculaire wijze.

Snel en foutloos

In totaal behaalden 16 ruiters de finale, waaronder enkele van de grootste namen in de springsport. Daniel Deusser betrad als vijfde de historische kasteelarena, rijdend op de veertien jaar oude merrie Equita Van T Zorgvliet. Daniel reed een prachtig soepele ronde die ongelofelijk snel was. Hij belandde hierdoor op de eerste plaats.

Er kwamen echter nog 11 combinaties in actie, waardoor ze nog niet verzekerd waren van de overwinning! De snelle Emanuele Gaudiano vormde de grootste bedreiging voor Chalou. De Italiaanse ruiter moest als laatste rijden en ondanks het feit dat hij enkele serieuze bochten afsneed, was zijn tijd van 38.22 seconden alleen goed genoeg om als derde te eindigen.

‘Van nature snel’

Het was Daniel’s eerste keer in Windsor. Hij was “erg onder de indruk” van de show. “Het is een mooie arena. Er is veel ruimte en het is geweldig om zo’n grote menigte te zien”, zei de Olympische bronzen medaillewinnaar van 2016. “Ik ben heel blij met mijn paard Equita Van T Zorgvliet. Ik weet dat ze een hele grote sprong heeft en van nature heel snel is.”

Je kunt deze spannende wedstrijd op dinsdag 22 mei om 20.00 bekijken op H&C TV!