De up-and-coming Ierse ruiter Paul Kennedy heeft de Equals Horse Feeds Bolesworth Grand Prix gewonnen –  en heeft hiermee de grootste namen in de springsport verslagen!

Zelfgefokt paard

De 24-jarige ging als laatste van start in de barrage. Met zijn snelle ronde, die maar negenhonderdste van een seconde sneller was dan de tweede tijd, stootte hij zijn landgenoot Billy Twomey van de eerste plaats. Wat zijn overwinning nog indrukwekkender maakte, was dat de jonge ruiter meedeed met zijn zelfgefokte merrie, die in mede-eigendom is van zijn moeder.

Hoogtepunt

“Om eerlijk te zijn voelde ik nog niet zoveel druk”, zei Paul. “Ik was heel kalm. Ik heb een heel goed team om me heen en ze hebben het allemaal goed gedaan. Ik kwam de arena in en wist precies wat ik moest doen. Deze overwinning is het hoogtepunt van mijn carrière!”

De Equals Bolesworth International Horse Show wordt elk jaar groter en beter. Het vijfdaagse evenement wordt gerund door Nina Barbour, die ook de Liverpool International runt.

De runner up Billy heeft veel succes gehad tijdens de show in Liverpool. Hij heeft daar tweemaal de Grand Prix gewonnen. Het leek erop dat hij nu ook Bolesworth aan zijn lijst met prestaties ging toevoegen, maar Paul had andere ideeën.

Olympische legende

“Paul heeft het ontzettend goed gedaan,” zei Billy. “Zijn merrie springt al zijn shows goed en hij was waarschijnlijk de favoriet van vandaag.”

De Olympische ruiter en legende John Whitaker werd derde in de Grand Prix met Cassinis Chaplin.

Je kunt deze spannende wedstrijd bekijken op Horse & Country TV. De Bolesworth 2018: CSI4 * Grand Prix gaat in première op zondag 24 juni om 19.00 uur.