The Ride of the Peacemaker is een aangrijpende nieuwe docu-serie op Horse & Country over twee gewone mannen die een buitengewone uitdaging te paard aangaan.

Legende

In 1842 reed Dick King in slechts 10 dagen 950 km over een van de zwaarst begaande stukken van Zuid-Afrika op een paard genaamd Somerset. Zijn missie was om versterkingen te halen voor de Britse imperiale strijdkrachten, die tegen de Boers vochten.

Deze reis van Durban naar Grahamstown is een legende geworden en Barry Armitage en Joe Dawson besloten om King zijn reis te volgen. Bijgestaan ​​door een team en vijf paarden volgden zij dezelfde route, waarbij zij 180 rivieren over hebben gestoken, in een poging het furieuze tempo te handhaven dat King en Somerset 176 jaar geleden hadden.

Gaan ze het halen?

Naast het navigeren door het afgelegen en woeste landschap van de Wild Coast, dat in de loop der jaren nauwelijks is veranderd, bewonderen de ruiters uitgestrekte stadsgezichten.

Barry en Joe moeten soms door het stof gaan om de uitdaging vol te houden en aan het einde van aflevering vier – wanneer ze halverwege hun 10-daagse avontuur zijn – staan ​​ze voor een zware strijd als ze achterlopen op schema. Zullen ze op tijd bij Butterworth arriveren?

Je kijkt nu alle afleveringen van The Ride terug op Horse & Country TV!