We hebben fantastisch nieuws voor alle springfans! Want je kunt de Rolex Grand Prix Aken op 22 juli LIVE bekijken op Horse & Country TV.

Rolex Grand Slam

CHIO Aken is een van de meest prestigieuze paardensportevenementen ter wereld. Het is niet alleen de thuisbasis voor vijf disciplines van de Nations Cup (springen, dressuur, eventing, mennen en voltige), het is ook een van de etappes van de Rolex Grand Slam.

Deze spannende serie heeft het meeste prijzengeld, met een bonus van € 1 miljoen voor elke ruiter die achtereenvolgens drie Grand Prix’s in Aken, Spruce Meadows Masters, CHI Genève en de Dutch Masters kan winnen.

Als diezelfde ruiter vervolgens een vierde Major achter elkaar wint, wint deze een extra bonusprijs van € 1 miljoen. Scott Brash is de enige ruiter in de geschiedenis die de Grand Slam heeft weten te winnen – hij won in 2015 in Aken, Spruce Meadows en Genève.

De allerbeste ruiter

De huidige titelkandidaat is Niels Bruynseels, die eerder dit jaar de Dutch Masters Grand Prix won. Niels zal in Aken strijden met zijn topmerrie Gancia de Muze en hopen op nog een overwinning. Hij moet het echter opnemen tegen ’s werelds beste ruiters, waaronder de winnaar van vorig jaar, Gregory Wathelet, die hopelijk aanwezig zal zijn om zijn titel te verdedigen.

Je kunt de Rolex Grand Prix Aken 2018 LIVE bekijken op 22 juli om 13.30 uur op Horse & Country TV.